Gaziantepte karbonmonoksit zehirlenmesi

Gaziantepte karbonmonoksit zehirlenmesi -Kent genelinde 750 kişi, zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvurdu -Durumları kritik olan biri bebek 2 kişi, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, karbonmonoksit zehirlenmesi şüphesiyle 750 kişinin hastanelere başvurduğu bildirildi.
     Özellikle dün akşamdan itibaren etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle kent genelinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından çok sayıda kişi zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvurdu.
     Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi başta olmak üzere çeşitli hastanelere 750 kişinin zehirlenme şüphesiyle başvurduğu bildirildi. Başvuranların çoğunluğunun ayakta tedavi edildiği belirtilirken, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Acil Servisine başvuran hastaların bazıları oksijen tüplerine bağlanarak bir süre gözlem altında tutuldu.
     Durumları kritik olan biri bebek 2 kişinin ise Gaziantep Çocuk Hastanesi ile Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı ifade edildi.
     Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Çağlar Çatak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 750 kişinin karbonmonoksit zehirlenmesiyle hastanelere başvurduğunu söyledi.
     Bu sayının halen başvuran hastalarla arttığına işaret eden Çatak, sağlık görevlilerinin yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Gaziantepte karbonmonoksit zehirlenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER