Gaziantepte Suriye için yardım kampanyası

Gaziantepte Suriye için yardım kampanyası -Şehitkamil Belediyesi, Suriyeliler için Bir Battaniye de Senden sloganıyla kampanya başlattı -Görme engelli 8 yaşındaki kız, kampanyaya montunu bağışladı


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediyesi Suriyeliler için Bir Battaniye de Senden sloganıyla yardım kampanyası başlattı.
     Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Demokrasi Meydanına kurulan yardım toplama çadırını ziyaret ederek, kampanya hakkında bilgi verdi.
     Gaziantepin Suriye ile kardeşlik bağları olduğunu belirten Fadıloğlu, Antepin yıllar önce Halepin kazası olduğunu hatırlattı.
     Fadıloğlu, Suriyede sıkıntı içerisinde yaşayanların ihtiyaçlarını giderilmesine bir nebze olsun katkı sağlayabilmek için Bir Battaniye de Bizden sloganıyla kampanya düzenlediklerini söyledi.
     Toplanan yardımların Türk Kızılayı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ifade eden Fadıloğlu, Hem komşumuz, hem kardeşimiz, hem de dindaşımız olan Suriyeli kardeşlerimizin çektiği sıkıntıya duyarsız kalmamız söz konusu olamazdı. Başlattığımız kampanyayla son zamanlarda yoğun olarak ihtiyaç duyulan halı, yorgan, yastık, battaniye, özellikle barınma ihtiyaçlarını topluyoruz dedi.
     Yardım yapacak atölye ve fabrikalardan malzemelerin bizzat alınacağını vurgulayan Fadıloğlu, evde kullanılmayan, zamanı geçmemiş ilaçları da kabul ettiklerini kaydetti.
     Toplanan yardımların sadece ayni yardımdan oluştuğuna dikkati çeken Fadıloğlu, Şimdi o kardeşlerimizin ihtiyaçlarına kulak vermemiz gerekiyor diyerek, Gazianteplileri yardım kampanyasına duyarlı olmaya çağırdı.
    
     -Görme engeli kız montunu bağışladı
    
     Bu arada doğuştan görme engelli ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Güler Rümeysa Akkuş annesi Zekiye Akkuş ile yardım çadırına gelerek, montunu bağışladı.
     Nizipte oturan ve GAP Görme Engelliler Okulundaki eğitimi için hafta içi her gün annesiyle Gaziantepe gelen Rümeysa Akkuş, montunu Suriyedeki kardeşlerimiz üşümesin diyerek bağışladığını kaydetti.
     Akkuş, ayrıca Savaş olmasın, onlar ölmesin diyerek temennisini dile getirdi.
    
     Muhabir: Kaan Bozdağan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte Suriye için yardım kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER