Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Naci Topçuoğlu MYO, çeşitli firma çalışanlarını iş kazaları konusunda bilgilendirdi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu (MYO) Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) çeşitli firma çalışanlarını İş kazaları konusunda bilgilendirdi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında Özel Sani Konukoğlu Hastanesinden ilk yardım uzmanı Kerime Davan ve Gazikent Ortak Sağlık Güvenlik biriminden iş güvenliği uzmanı Deniz Erim tarafından MYO öğrencilerine yönelik, ilk yardımın önemi, ilk yardımda dikkat edilecek hususlar, iş kazaları ve güvenliği içerikli konferans verildi.
     Bu konularda bilgilendirilen öğrenciler, OSBde bulunan makarna, halı, un gibi sektörlerde faaliyet gösteren çeşitli firmalardaki işçilere, iş güvenliği ve iş kazaları hakkında nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda sunumlar gerçekleştirdi.
     Sunumların sonunda öğrencilerin proje kapsamında hazırlamış oldukları kitapçık ve broşürler dağıtıldı.
     Proje Yürütücüsü Öğretim Görevlisi Hasan Saçıkara, Türkiyede önemli can kayıplarına neden olan iş kazalarının önemine dikkat çekti.
     Öğrencilerle birlikte birlikte, iş güvenliğinin gerekliliğini ve maddi, manevi kayıplara neden olan iş kazalarının etkisini vurgulayan, toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefleyen bir proje gerçekleştirdiklerini belirten Saçıkara, Bu projemizde bize yardımcı olan tüm kurumlara ve sanayicilerimize de ayrıca teşekkür ederiz dedi.
    
     -Öğrenciler eğlendi
    
     Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel İlköğretim Okulu 1. ve 2. sınıf öğrencileri kukla ustalarından Amerikalı Scott Landin gerçekleştirdiği muhteşem kukla gösterisiyle eğlendi.
     Okuldan yapılan açıklamaya göre, kendi yaptığı birbirinden ilginç kuklaları, her kuklaya özel kurguladığı hareket ve müziklerle sunan Scott ustanın gösterisi öğrencilerin büyük ilgisini çekti.
     Scott Land, 8 yaşındayken bir fuarda gördüğü kuklalardan etkilenip kütüphanelerde bu konuyla ilgili araştırmalar yapmaya başlamasıyla kukla sanatçısı olduğunu ifade ederken minik GKVlilere de kutla oynatma sanatının inceliklerini gösterdi.
     Küçük yaştan itibaren kuklaların yapım ve kostüm dikimi gibi tüm ayrıntılarını kendisinin tasarladığını ifade eden ünlü kuklacı, bir kukla yapımının yaklaşık dört ayını aldığını ve halen koleksiyonunda 162 kuklanın bulunduğunu ifade etti.
     Kuklalarıyla dünyanın hemen her yerinde gösteri yapan Scott Land, gösterisinin sonunda GKVli öğrencilerle söyleşi yaparak kukla sanatı konusundaki soruları yanıtladı.
     (ZER-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER