Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -GAMEK el sanatları sergisi açılacak


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarının (GAMEK), Ortadoğunun en büyük el sanatları sergisine ev sahipliği yapacağı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, GAMEK kursiyerleri tarafından hazırlanan ev mefruşatı, makine nakışı, el nakışı, kurdela nakışı, tezhip, hat, ebru, minyatür, resim, stilistlik, takı tasarımı, ahşap boyama, cam boyama ve mozaik ürünlerinden oluşan sergi M1 Alışveriş Merkezinde pazartesi günü saat 16.30da açılacak.
     Sergi, 11-17 Haziran tarihlerinde ziyarete açık olacak.
    
     -Kaymakam Nebioğlu tarihi köprüde incelemede bulundu
    
     Araban Kaymakamı Emre Nebioğlu, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan tarihi Septimus Severus köprüsünde incelemede bulundu.
     Araban Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler, İlçe Özel İdare Müdürü Vahit Ersert, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Abuzer Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Alaaddin Karakısa ile Gümüşpınar köyüne gelen Kaymakam Nebioğlu, Sıtmapınar Çayı üzerinde bulunan ve 4. Scythica Lejyonu tarafından inşa edildiği tahmin edilen tarihi Septimus Severus köprüsünü inceledi.
     Gümüşpınar köyü muhtarı İbrahim Özkan, bölge halkı tarafından Kırık Köprü olarak da bilinen tarihi Semtimus Severus köprüsünün asırlardan beri kış mevsiminin ağır koşullarına ve tarihi eser kaçakçılarının tahribatına maruz kaldığını belirtti. Özkan, 5 gözlü körünün 4 gözü yıkılmış. Sağlam kalan gözünün koruma altına alınıp, yıkılanlarda da restorasyon çalışması başlatılarak köprünün kurtarılmasını istiyoruz dedi.
     Vatandaşları da dinleyen Kaymakam Nebioğlu, Zeugmanın kuzeyinde Fırat yolunun üzerinde bulunan köprünün 4. Scythica Lejyonu tarafından inşa edildiği tahmin ediliyor. Bu tarihi köprümüzün kurtarılması için restorasyon çalışmalarının başlatılması için gerekli girişimlerde bulunduk dedi.
    
     Muhabir: Mahmut Bazlama
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER