Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Nizipte karpuzun fiyatı 40 kuruşa düştü


GAZİANTEP (A.A) - Nizip ilçesinde sezonu 70 kuruştan açan karpuz, son günlerde 40 kuruşa kadar düştü.
     İlçede havaların ısınmasıyla birlikte karpuza talep her geçen gün artıyor. Tarlada kilosu 70 kuruştan alıcı bulan karpuz, piyasaya Adananın Ceyhan ilçesinden gelen çok miktarda ürünün girmesiyle daha düşük fiyattan satılıyor.
     Nizipte Taşköprü Caddesinde karpuz satışı yapan esnaflar, iki hafta önce sezonu 70 kuruştan açan karpuz fiyatlarının 40 kuruşa düştüğünü, bir ay içerisinde yerli karpuz çıkınca fiyatların daha çok düşeceğini ifade ettiler.
    
     -Anız ve odun yangınlarına karşı uyarı
    
     Nizip Belediyesi İtfaiye Müdürü Hüseyin Canlı, anız, mera, otluk alan ve odun yangınlarına karşı vatandaşları uyardı.
     Canlı, yaptığı açıklamada, havalar çok sıcak geçtiği için geçen yıllara oranla yangın riskinin daha fazla olacağını ifade etti. Canlı, şunları kaydetti:
     Çiftçilerimiz tarafından bazı yararlar umularak tarlada kalan ürün artıklarının yakıldığı bilinmektedir. Oysa yapılan bu işlem çevre kirliliği ve kontrol edilmesi güç olan yangınlara neden oluyor. Bu nedenle çiftçilerimizin bu tür konularda duyarlı olmasını bekliyorum. Çünkü bilindiği üzere bütün yangın olayları kayıtlara adli olay olarak geçiyor ve savcılık tarafından soruşturma açılıyor. Ben bu nedenle çiftçilerimizin zor durumda kalmamaları için onlardan hassasiyet bekliyorum.
     Son zamanlarda ilçe genelinde teraslardaki odun yangınlarının artığına dikkat çeken Canlı, gerek ilçe merkezinde gerekse köylerdeki vatandaşları herhangi bir yangına sebebiyet vermemeleri konusunda uyardı.
    
     -Esnaf kan bağışında bulundu
    
     Nizip ilçesindeki sanayi esnafı, Nizip Madeni Sanatkarlar Odası öncülüğünde kan bağışında bulundu.
     Nizip Sanayi Sitesi esnafı, Gaziantep Kızılay Kan Merkezi ve Nizip Kızılay Şubesi ortaklığında düzenlenen bağış kampanyasına destek verdi.
     Sitenin konferans salonunda gerçekleşen bağışa katılan esnaf, insan hayatının ön planda tutulduğu bu tür önemli etkinliklerin devamını istediler.
     Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Kök da kan bağışının önemine işaret ederek, kampanyaya destek veren esnafa teşekkür etti.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER