Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -GAÜNde vergi müfettişliği tanıtıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde "Vergi denetimi kurulu ve vergi müfettişliği mesleğinin tanıtımı" konulu seminer düzenlendi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, seminere Gaziantep Grup Başkanı Mehmet Demir, Grup Başkan Yardımcısı Nurullah Çuhadar ve vergi müfettişi Alper Köksel katıldı.
     Demir, Maliye Bakanlığının çok sayıda vergi müfettişi alacağını belirtti. Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının yeni kurulmuş olması nedeniyle ciddi anlamda kadro boşlukları olduğunu ve iki yıl içerisinde ciddi alımların yapılacağını belirten Demir, vasıflı, nitelikli, yetkin insanları mesleğe davet ettiklerini aktardı.
     Çuhadar ise sınavla vergi müfettişliği alınmasına yönelik olarak yönetmelikte yakın zamanda değişiklik olduğunu, Mühendislik Fakültesi mezunlarından da personel alınacağını ifade etti.
     Seminerde vergi müfettişi Köksel, vergi denetim kurumunun kurumsal yapısı ve kurum içerisinde çalışan vergi müfettişlerinin ve vergi müfettiş yardımcılarının mesleki özellikleri hakkında bilgi verdi.
    
     -Ortaokul öğrencilerinden ziyaret
    
     İslahiye Pınarbaşı Ortaokulu sosyal kulüpleri öğrencileri Halk Kütüphanesi ve aile hekimini ziyaret etti.
     Pınarbaşı Ortaokulu okulu müdürü Yaşar Beydilli ve öğretmenler nezaretinde öğrenciler, toplum hizmeti etkinliğinde ilçe Halk Kütüphanesini gezdi. Öğrencilere, kütüphane görevlileri tarafından internet kafelere gitmeden de kütüphanede araştırmaların yapılabileceği konusunda bilgi verildi.
     Öğrenciler Aydınlık Mahallesindeki aile hekimliğini ziyaret etti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan - Zekeriye Şimşek
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER