Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında gönüllü çalışmalarda bulunmak üzere Ukraynaya giden Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencisi Gaziantepe döndü


GAZİANTEP (A.A) - Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında gönüllü çalışmalarda bulunmak üzere Ukraynaya giden Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencisi Gaziantepe döndü.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Ukrayna ve Polonyanın ortaklaşa düzenlediği Gaziantepin farklı üniversitelerinin de bulunduğu organizasyona katılan üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Ramazan Kartal, gezi hakkında bilgi verdi.
     Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gönüllü olarak şampiyonaya katılan öğrenciler, üç gün süren program kapsamında; genel kültür, şehrin tarihi ve genel yapısı, güvenlik, sağlık, bilgi masaları, taraftar gruplarına eşlik ve teknik destek konularında eğitim çalışmalarına katıldı.
     Ukraynanın Kharkiv Belediyesi ve Ekonomi Üniversitesinin işbirliğinde, Kharkivin tüm kardeş ve ortak şehirlerinden gelen öğrencilere konaklama, ulaşım ve diğer konularda sınırsız destek sağlandığı şampiyona boyunca, üç önemli müsabaka yapıldı.
     EURO 2012 B grubu maçlarının sona ermesiyle Gaziantepe dönen Kartal, orada bulunduğu sürece üniversiteyi ve şehri en iyi şekilde temsil ettiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.
    
     -Tarihi doku gün yüzüne çıkartıyor-
    
     Şehitkamil Belediyesi, ilçe sınırlarında eski tarihi yerleşim yerlerinin dış cephe restorasyon çalışmalarına ve sokak sağlıklaştırmasına devam ediyor.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlunun özel ilgi gösterdiği tarihi dokunun korunmasına yönelik çalışmalar Kepkep, Şose, Dere Kenarı, Bay Ahmet, Canoğlu Çıkmazı ve Bay Asım Çıkmazı Sokaklarında devam ediyor. Fadıloğlu, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Sokak sağlıklaştırma çalışmaları hakkında bilgi veren Fadıloğlu, çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve sokağa bakan bina cephelerinin sağlıklaştırıldığını belirtti.
     Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Teknik olarak çatı ve dış cephe çalışmalarını belediye olarak yürütüyoruz. Amacımız, bu sokağın yaşayan bir sokak olması konutların yine vatandaşlar tarafından kullanılabilmesi ve aynı zamanda da sokağın her türlü aktiviteyle yirmi dört saat faaliyette bulunması. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Hava şartları şu an çalışmaya uygunken bir an önce üst yapı çalışmalarını bitirip alt yapı çalışmalarıyla devam edeceğiz. Elimizdeki bu tarihi dokuya sahip çıkarak bizden sonraki kuşaklara aktarmaya gayret göstereceğiz.
     Yaprak Mahallesi Muhtarı Cesur Kıvanç ise Kepkep Sokağın çok eski bir yerleşim yeri olduğunu ve belediyenin tarihi dokuyu gün yüzüne çıkardığını ifade etti.
     Mahallelerine bir hareketlilik geldiğini vurgulayan vatandaşlar ise yapılan bu çalışmaların kendilerini çok mutlu ettiğini ve mahallenin eski halinden daha güzel olduğunu kaydettiler.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek/Kemal Karagöz
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER