Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri İsrailin Gazze saldırısına tepki gösterdi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri İsrailin Gazzeye saldırısına tepki gösterdi.
     Maarif Meydanında platform üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mithat Sevin, İsrailin Gazzede yaptığı katliamın bütün İslam alemini öfkeye boğduğunu belirtti.
     Sevin, Filistin meselesinin hakkaniyet ölçüsünde çözüme kavuşturulması ve İsrailin yaptığı zulümden el çektirilmesi için tüm bölge ülkelerinin sorumluluk alması gerektiğine dikkati çekti.
     Sevin, şöyle devam etti:
     İsrail, gerek BMnin geçmişteki kararlarına, gerek uluslararası aktör devletlere, gerekse bütün uluslararası topluma rağmen, tüm uluslararası norm ve hukuka açıkça meydan okumaktadır. İsrailin 6 gün önce başlattığı, aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu yüzlerce sivilin katledildiği Gazzeye yönelik havadan ve denizden saldırıları bu ülkenin değer tanımaz saldırganlığının son örneğini teşkil etmektedir.
     İsrail ve ABD aleyhine slogan atan platform üyelerin basın açıklamasının ardından dağıldı.
    
     -Şahinbey Sanayi Sitesi temel atma töreni
    
     Şahinbey Belediyesi tarafından yapılacak olan Şahinbey Sanayi Sitesinin temel atma töreni 25 Kasımda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşekin katılımıyla gerçekleştirilecek.
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte esnafın rahat bir çalışma ortamına kavuşacağını belirtti. Sanayi Sitesini 400 günde hizmete açmayı planladıklarını aktaran Tahmazoğlu, sitede 945 adet iş yerinin bulunacağına ifade etti.
     Tahmazoğlu, 25 Kasımda gerçekleştirilecek temel atma törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Gaziantep milletvekillerinin katılacağını kaydetti.
    
     -Dünya Çocuk Hakları Günü
    
     Gaziantepli çocuklar 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde kendi oyuncaklarını yaptı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen Çocuk Sanat Merkezinde çocuklar için oyuncak atölyeleri yapıldığı belirtildi.
     20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında Çocuk Sanat Merkezinde etkinlik düzenlendiği ifade edilen açıklamada, çocukların eğitmenler eşliğinde kendi oyuncaklarını yaptıkları kaydedildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, Çocukların oyun ve sosyal faaliyetlerden yararlanma haklarından yola çıkarak yaşamlarını renklendirmek istedik. Onlara oyun ve oyuncakla güzel vakit geçirtmek, uzman eğitmenlerle kendi oyuncaklarını yaparken öğrenmelerini, sosyal ortamları bizlerle paylaşmalarını sağlıyoruz. Benzer çalışmalarımız periyodik olarak devam edecek dedi.
    
    
     -Eski milletvekili İncetahtacı, vefatının 13. yılında anıldı
    
     Eski Gaziantep milletvekili Mehmet Bedri İncetahtacı, vefatının 13. yıldönümünde mezarı başında anıldı.
     Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen anma programına AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Saadet Partisi İl Başkanı Hayri Kamalı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Abdülcebbar Özkara, Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Fatih Evyapan, merhum milletvekilin ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.
     Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan program duaların okunmasıyla sona erdi.
     Aileye baş sağlığı dileklerini ileten AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Mehmet Bedri İncetahtacının Gaziantep yetiştirdiği ender şahsiyetlerden biri olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan-Gaziantep
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER