Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Kentsel dönüşüm


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantepi Geliştirme Vakfı (GAGEV) tarafından düzenlenen 11. Yüksek İstişare Kurulunun, Kentsel Dönüşüm toplantısına katıldı.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, toplantıda konuşan Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları noktasında önemli adımlar attıklarını belirterek, yapılan çalışmalarla yeşil alan, eğitim alanları, sosyal donatı alanları, yol ve modern konut ihtiyacını birlikte çözüme kavuşturduklarını bildirdi.
     Kentsel dönüşüm çalışmasının çok zor ve riskli bir çalışma olduğunu kaydeden Tahmazoğlu, yüzde 80i çarpık yapılaşma ve hızlı bir nüfus artışı olan Şahinbeyde dört farklı bölgede kentsel dönüşüm başlatıp, ekonomik konutlar üreterek ve yeni imar planları yaparak çarpık yapılaşmaya dur dediklerini aktardı.
     Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Kentsel dönüşümle 116 bin metrekare alanda bin 811 evi kamulaştırdık. 596 adet konutu tamamladık. 4 bin 132 konutun yapımına start verdik. 2000 hektar alanı imara açtık. 2009dan bu yana 198 milyon TL tutarında kamulaştırma yaptık. Tarihi Gümrük Hanı restore ederek, el sanatlarıyla yaşayan müze olarak hizmete sunduk. Yok olma noktasına gelen Bostancı Mektebini restore ederek, kültür evi olarak vatandaşımızın hizmetine sunduk. Şıh Caminin Şehitler caddesine bakan tarafında 22 evin kamulaştırmasını yaparak hem tarihi camimizin etrafını açtık hem de meydan yaptık. Aynı bölgede sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız devam ediyor.
    
     -Belediye Başkanı Tahmazoğlu, MHPyi ziyaret etti
    
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şahinbey İlçe Başkanı Mustafa Gökçekü ziyaret etti.
     Tahmazoğlu, ziyarette Gökçek ve yönetim kurulu üyelerine yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledi. Tahmazoğlu, şehrin gelişmesinde ortak aklın çok önemli olduğunu belirtti.
     Ziyaretinden dolayı büyük memnunluk duyduğunu ifade eden Gökçek ise Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, şehrin çehresini değiştiren önemli projelere imza atmıştır. Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte kendisini ziyaretimizde bunu projeler üzerinde de gördük. Biz de MHP teşkilatı olarak bu şehre yapılacak her güzel hizmette desteğimiz olacaktır.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER