Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -TSE Güneydoğu Bölge Koordinatörü Ulaş: -Yılda bir kez muayene edilmeyen asansörler kullanım dışı bırakılacak


GAZİANTEP (A.A) - Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Güneydoğu Bölge Koordinatörü Mahmut Ulaş, yılda bir kez muayene edilmeyen asansörlerin kullanım dışı bırakılacağını bildirdi.
     TSEden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şahinbey Belediyesi ile TSE arasında ilçe sınırlarındaki asansörlerin periyodik muayenelerinin yapılması için protokol imzalandı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Ulaş, insanların veya yüklerin taşınmasında kullanılan asansörlerin can ve mal güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanılmasını sağlanmamayı amaçladıklarını ifade etti.
     Asansörlerin periyodik muayenesinin yılda bir kez yapılması gerektiğini aktaran Ulaş, şunları kaydetti:
     Bina sorumlusu veya yöneticilerin asansörlerin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamaları gerekiyor. Asansörlerin can ve mal güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanılması sağlanmalı. Yılda bir kez muayene edilmeyen asansörler kullanım dışı bırakılacak.
    
     -Vergisini düzenli ödeyen mükellefe nostaljik radyo-
    
     İslahiye Vergi Dairesi Müdürlüğünce vergisini düzenli ödeyen 12 mükellefe nostaljik radyo hediye edildi.
     İslahiye Vergi Dairesi Müdürü Hatipoğlu, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamına mükellefiyetlik görevlerini zamanında yerine getiren 12 işletmeye Gelir İdaresi Başkanlığının logosunun bulunduğu radyoları verdi.
     Uyumlu mükelleflere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar dileyen Hatipoğlu, radyoları, Kurumlar Vergisi, Gayri Menkul Sermaye İradı, Serbest Meslek ve Ticari Kazançlar olarak belirlenen kategorilerde 3er mükellefe verdiklerini kaydetti.
     Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Mesut Kamacının da katıldığı törende, İslahiye vergi rekortmeni olan iş adamı Cahit Köse, geçen yıl Gaziantepte 16. sırada yer aldıklarını, ilk 10 içinde yer almayı umduklarını kaydetti.
    
     -Yazarlardan Şehitkamil Belediyesine ziyaret-
    
     Türkiye Yazarlar Birliği Gaziantep Şube Başkanı Metin Zirek, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlunu ziyaret etti.
     Fadıloğlu, ziyarette, vatandaşlara daha kaliteli yaşam alanları sunmak için hizmet ürettiklerini belirtti.
     Her zaman ayrım yapmaktan ve ötekileştirmekten kaçınarak vatandaşların yanında yer aldıklarını aktaran Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Sorunları yerinde çözerek vatandaşlarımızın rahat bir nefes almasına vesile oluyoruz. Bizler bu makamlara hizmetkar olmak için geldik. Bu önemli görevde sizlerin de desteğini görmekten ayrıca mutluluk duyuyoruz.
     Şehitkamil ilçesinde hayata geçirilen projeleri görünce bir vatandaş olarak mutlu olduklarını dile getiren Zirek, Başkan Fadıloğluna çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
    
     -Gaziantep Üniversitesinde konser-
    
     Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kültür Müdürlüğüne bağlı faaliyetlerini sürdüren Türk Halk Müziği Topluluğuna üye öğrenciler tarafından Yedi Bölge Halk Müziği ve Halk Oyunları Konseri verildi.
     GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konsere, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Cahit Bağcı ve Doç. Dr. Murat Ağarı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.
     Rektör Prof. Dr. Coşkun, konser sonunda, başta Kültür Müdürlüğü olmak üzere konservatuvardaki akademisyenler ve öğrencilere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan - Adem Yılmaz - Zekeriye Şimşek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER