Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Milletvekili Derya Bakbak, ABDde Türkiyede Kadın, Yeni Fırsatlar, Yeni Zorluklar konulu panele katıldı


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Türk Amerikan Kongresine katılmak için gittiği ABDde, Ortadoğu Enstitüsü ve TUSKONun işbirliğinde düzenlenen Türkiyede Kadın, Yeni Fırsatlar, Yeni Zorluklar konulu panele konuşmacı olarak katıldı.
     TBMMdeki makamından yapılan açıklamaya göre Bakbak, panelde Türkiyede kadının mevcut durumuna ve kadın haklarına yönelik çalışmalara değindi.
     AK Parti olarak adaletin ve kalkınmanın sağlanabilmesi ve demokratik Türkiye hedefiyle yola çıktıklarını vurgulayan Bakbak, şunları kaydetti:
     Bu yolda, kadınlarımızın durumu, konumu, sahip olduğu haklar, eğitim düzeyi ile yaşamın her alanında daha etkin, daha aktif olmasının, bu hedefin gerçekleştirilmesinde en temel unsurlardan biri olduğunun bilincindeydik. Bugün kadınlarımız yapılan yasal, anayasal düzenlemelerle, projelerle, destekleyici faaliyetlerle eğitimden sanata, ekonomiden siyasete, hayatın her alanında yer almaktadırlar. Kadınlarımız bütün bu düzenlemelerin ışığında her geçen gün daha iyi bir statüye kavuşmakta, her geçen gün daha çok güçlenerek cumhuriyetimizi 100. yıl hedeflerine erkeklerle birlikte el birliğiyle taşımaktadırlar.
     Kadın hakları mücadelesinin bir demokratikleşme, bir zihinsel dönüşüm mücadelesi olduğunu aktaran Bakbak, şu görüşlere yer verdi:
     Biz bu mücadelede bütün varlığımızla, icraatlarımızla, hedeflerimizle yer aldık. Yaptığımız çalışmalar, sürdürdüğümüz kararlı ve istikrarlı politikalarla kadın ve erkeğin eşit olduğu, tam gelişmiş, tam demokratik, uluslararası arenada söz sahibi, güçlü bir Türkiyeye doğru adım adım, el birliğiyle, gönül birliğiyle ilerliyoruz. Bu uğurda çaba sarf eden, emek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.
    
     -AB gençlik projesine HKÜden destek
    
     Avrupa Birliği (AB) Gençlik Projesi kapsamında Fransanın Quimperle kentinden Türkiyeye gelen Fransız öğrenciler, Hasan Kalyoncu Üniversitesinin (HKÜ) proje ortaklığında Nevşehirde gençlik değişim projesine katıldı.
     HKÜden yapılan açıklamaya göre, HKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi adına, Cemre Koç ve Selen Köse yardımıyla, Yabancı Diller Yüksekokulu okutmanlarından Hüseyin Uysal tarafından yürütülen Representation du genre dans la societe adlı AB Gençlik Projesinin son adımı Nevşehirin Göreme İlçesinde gerçekleştirildi.
     Gençlik değişim programına HKÜ Yabancı Diller Yüksekokulundan ağırlıkta olmak üzere, çeşitli bölümlerden 17 ve Fransanın Quimperle şehrinde bulunan Lycee Roz-Glastan 20 öğrenci katıldı.
     Cinsiyet sorunsalı üzerine etkinliklerin bulunduğu program süresince, Fransız ve Türk öğrencilerden oluşan karma gruplar, etkileşim içinde öğrenme tekniğiyle hazırlanan Photo Safari gibi aktivitelere katıldı.
     Bunun yanı sıra aile içerisindeki sorunlar, kadınların toplumdaki rolü ve demokrasi gibi çeşitli konularda, cinsiyetin rolü üzerine düşünerek ve tartışarak, toplumda mevcut sorunlara yönelik tespitte bulunuldu.
     Ayrıca Nevşehirin çeşitli ilçelerindeki doğal güzellikleri tanımak ve o coğrafyadaki yerel kültür hakkında bilgi edinmek adına bir gün süren bir gezi turu düzenlendi.
     Çalışmada ulaşılan noktayı değerlendirmek ve sergilemek amacıyla hazırlanan sunumda, bir haftalık çalışmanın ürünü olan küçük piyesler ve fotoğraf sergisi öğrenciler tarafından Nevşehir Üniversitesinde sahnelendi.
     Projeye ilgi gösterdikleri için kendilerine teşekkür etmek üzere, proje yürütücüleri ve öğrenciler Nevşehir Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıçı makamında ziyaret etti.
     Fransız öğrencilerin Türk kültürünü daha yakından tanımaları için hazırlanan, yöresel dans ve şarkı yarışmasının yapıldığı veda gecesi ile program son buldu.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen HKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bayram Peköz, projenin, öğrencilerin dil becerilerini kullanmalarına ciddi bir imkan sağlaması, uluslararası anlamda hem akademik, hem de sosyal deneyim kazanarak hayata ve olaylara farklı bir açıdan bakabilmeyi öğrenmeleri açısından önemli olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER