Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbeye Kültür yolu ödülü


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey tarafında başlatılan, Kültür yolu projesi, AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen Yaşanabilir ve Estetik Şehirler konulu 4. Yerel Yönetimler Sempozyumunda ödüle layık görüldü.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da katıldığı törende, Güzelbey ödülünü, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağdan aldı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Güzelbey, Gaziantepin dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi olduğunu belirtti. 2003e kadar Gaziantepin merkezinin Maarif bölgesi olduğunu, daha sonra başlattıkları Kültür Yolu projesinde Antep Kalesini merkez aldıklarını ifade eden Güzelbey, kaleyle beraber çevresindeki tarihi eserleri de restore ettiklerini vurguladı.
     Tarihi doukyu sahiplenecek ve insanları tarihi dokunun içinde gezdirecek bir proje hazırladıklarını bildiren Güzelbey, şunları kaydetti:
     Kaleden başlayıp tekrar kaleye gelen 5,5 kilometrelik bir güzergahı bu iş için belirledik. Güzergah üzerindeki evlerin çoğu çarpık yapıydı. Tarihi dokudaki evler yıkılmış yerine çarpık yapılar yapılmıştı. Biz Kültür Yolu Projesi ile bu çarpık yapıları tarihi dokuyla uyumlu hale getirdik. Güzergah üzerinde 10 cami, 1 kale, 2 kilise, 1 havra, çok sayıda han ve hamam bulunuyordu. Projede bu tarihi eserlerin restorasyonu yapıldığı gibi çarpık yapıların, tarihi eserlerin önüne geçmeyecek şekilde düzenlenmesi de gerçekleştirildi. Çarpık yapıların tamamı tek renge boyandı, kepenkleri, saçakları değiştirildi ve yol bölünerek yeşil alan ve yürüme yolu yapıldı. Gerçekleştirdiğimiz son düzenlemelerin ardından Mütercim Asım ve Gaziler Caddesinden Bey Mahallesine uzanan bir bağlantı kurduk. Böylelikle Kültür Yolunu 5,5 kilometreden 13 kilometreye çıkarmış olduk.
    
     -İslahiyede öğrenciler için hikaye okuma saati-
    
     İslahiye Halk Kütüphanesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle öğrencileri okumaya özendirmek amacıyla hikaye okuma saati uygulaması başlatıldı.
     İlköğretim 2, 3 ve 4. sınıflarda eğitim öğretim gören öğrencilere kütüphane alışkanlığı kazandırmak ve okumaya özendirmek amacıyla düzenlenen proje kasamında, öğrencilerin bir ders saatini kütüphanede geçirmesi sağlanıyor.
     İslahiye Halk Kütüphanesi Müdürü Mukaddes Gökçe, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları işbirliğiyle ilköğretim okulu öğrencilerine kütüphane alışkanlığı kazandırırken okumaya özendirmek amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını belirtti. Gökçe, projenin eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edeceğini vurgulayarak, amaçlarının yüzlerce öğrenciyi kütüphanede ağırlamak olduğunu kaydetti.
    
     -Başkan Tahmazoğlu 4 yıllık hizmetlerini anlattı-
    
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 4 yılda belediyenin rutin işlerinin yanı sıra eğitim, kültür, sanat, spor ve sağlık alanlarında da sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet ürettiklerini bildirdi.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Şahinbey Belediyesi nisan ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu Tahmazoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı.
     Meclis toplantısı öncesi sunum eşliğinde belediyenin 4 yıl içinde yaptığı hizmetler hakkında bilgiler veren Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar yaptıklarını belirtti.
     Beş bin konut yaptıklarını, yeşile hasret ilçeyi 353 parka kavuşturduklarını bildiren Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Türkiyenin en büyük parkı olan 1 milyon 700 bin metrekare büyüklüğünde Yeşilvadi parkımızın yapımı devam ediyor. Güneykentte 180 bin metrekare alanda park çalışmamız tamamlanmak üzeredir. 4 yılda cadde, sokak ve okullarımıza 170 bin adet ağaç diktik. 11 olan sosyal tesis sayımızı 50ye çıkardık. 66 bin 924 kursiyerin faydalandığı tesislerimizde 30 branşta 28 bin 700 kursiyerimiz aynı anda eğitim görmekte.
     Sosyal yardımlarımız kapsamında 42 bin 450 vatandaşımıza gıda, giyim ve eşya yardımı yaptık. İhtiyaç sahibi ailelerimiz için açtığımız sosyal marketimizde 2645 ailemiz faydalanmaktadır. 308 engelli vatandaşa akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye ettik. Her yıl ramazan etkinliği, şehitleri anma gecesi ve uluslararası folklor festivali düzenliyoruz. Hanımlar yüzme havuzu, spor ve kültür merkezimiz tamamlandı. Bu ay içinde hizmete sunacağız. Yine esnafımız ve vatandaşımız için üç adet pazaryeri hizmete sunduk. 5 adet pazar yeri inşaatımız devam ediyor.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan - Zekeriye Şimşek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER