Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan Kırımda


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki heyetle Kırıma gitti.
     Makamdan yapılan açıklamaya göre, ziyareti değerlendiren Erdoğan, Türkiyede çok sayıda Kırım vatandaşının bulunduğunu belirtti.
     Türkiyenin ayrılmaz bir parçası olan etnik, kültür ve gönül bağımız bulunan Kırım Türklerinin her zaman yanında olacaklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
     "Yıllarca vatan toprağına hasret kaldıktan sonra ana yurtlarına dönen Kırım Türklerinin haklarının iade edilmesiyle ilgili yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması gerekiyor. Kırımlıların iskan, eğitim ve kültürel sorunlarının var. Bunlar ekonomik ve sosyal şartlarının düzeltilmesiyle giderilebilir. Kırım halkının kendi kültürlerini, dillerini ve varlıklarını sürdürmeleri için Türkiye her türlü katkıyı sağlayacak."
    
     -Polonya Üniversitesi ile ERASMUS anlaşması imzalandı-
    
     Polonyanın Bialystok Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lech Dzienis, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkunu ziyaret etti.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, Coşkun, ziyarette, Dzienis ve beraberindeki heyete üniversite hakkında detaylı bilgi verdi.
     Çok sayıda öğrenci ve öğretim üyelerinin "ERASMUS Hareketlilik ve Değişim Programları" kapsamında Polonyaya gittiğini belirten Coşkun, üniversitede yeni uygulanmaya başlayan "İntörn Mühendislik Eğitimi" modelinin, öğrencileri mezuniyet sonrası hayata hazırladığını aktardı.
     "Üniversite-sanayi işbirliğine" büyük önem verdiklerini vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:
     "GAÜNün Erasmus Değişim Programında 22 Avrupa ülkesinden 70 üniversite ile aktif anlaşması bulunmaktadır. 2004den bu yana çok sayıda öğrencimiz programdan faydalandı. Bu yönüyle GAÜN, öğrencilerine en çok Erasmus hareketliliği sağlayan üniversitelerden biridir. Farabi Programı yurt içindeki tüm üniversitelerle değişim fırsatı sunarken, yeni başlayan Mevlana Değişim Programıyla da yurt dışındaki tüm yükseköğretim kurumları arasında değişim ve hareketlilik sağlanabilmektedir."
     Dzienis de kente ilk defa geldiğini belirterek, üniversitenin yerleşkesi ve eğitim modelini beğendiğini ifade etti.
     Konuşmaların ardından, GAÜN ile Bialystok Teknoloji Üniversitesi arasında Erasmus anlaşması imzalandı.
    
     -Polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü-
    
     Arabanda polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
     İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Mehmet Turgudun Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk büstüne çelenk koymasıyla başlayan tören kapsamında ilçe mezarlığındaki şehitlik de ziyaret edildi.
     İlçe Emniyet Amirliğinde görevli polis memuru Kadir Aycan Yeltenin konuşmasının ardından şehit aileleri evlerinde ziyaret edildi.
     Törene Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Araban Cumhuriyet Savcısı Koray Keskin, Araban Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş, İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç ile daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü başkanları, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Dekan Altıntaştan Emniyet Müdürü Soyluya ziyaret-
    
     İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Altıntaş, Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İlçe Emniyet Müdürü Enver Soyluyu ziyaret etti.
     Altıntaş, polisin, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve huzur içerisinde yaşayabilmesi için gece gündüz demeden özveriyle canını hiçe sayarak çalıştığının vurguladı.
     Soylu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti.
    
     -Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Açıkgözün acı günü-
    
     Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgözün amcası Ahmet Açıkgöz 66 yaşında vefat etti.
     Gaziantep Üniversitesi Araştırma Hastanesi ve Medikal Park Hastanesinde uzun zamandır tedavi gören Ahmet Açıkgöz, dün akşam Arabana bağlı Erenbağ köyündeki evinde böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.
     Açıkgözün cenazesi, Erenbağ köyü camisinde kılınan cenaze namazının ardından Erenbağ köyü mezarlığında toprağa verildi.
     Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Açıkgöz ile Erenbağ köyündeki yakınları taziyeleri, Araban Belediyesinin köy meydanına kurduğu taziye çadırında kabul etti.
    
     Muhabir: Mahmut Bazlama - Zekeriye Şimşek - Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER