Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Anaokulu öğrencilerinden "İpek Yolu Çocukları Ormanı"


GAZİANTEP (A.A) - Anaokulu öğrencileri, ağaçlandırma projelerini ağaç dikme şenliği ile kutladı.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Belediye Anaokulu ve Çocuk Kulübü, Umut Anaokulu ve Mutlu Anaokulu, Çocuk Sanat Merkezi, Çocuk Korosu, Çocuk Ritm Grubu öğrencileri, ağaç dikme çalışmaları yaptıkları Taşlıca Ağaçlandırma alanında piknik yaptılar. Öğrenciler şiirler okudu, şarkılar söyleyip eğlendiler.
     Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, çevre bilinci uyandırmak için iki yıldır çeşitli bölgelerde ağaçlandırma çalışması yaptıklarını kaydetti.
     Bu yıl çalışmaların yaklaşık 500 çocuğun katılımıyla Taşlıca Ağaçlandırma alanında gerçekleştirildiğini belirten, çalışmalar tamamlandığında "İpek Yolu Çocukları Ormanı" adı verilecek alana kızılçam fidanlarının dikileceğini söyledi.
    
     -Öğrencilerden huzurevi ziyareti
    
     Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu öğrencileri, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Gaziantep Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.
     Yaşlıların ellerini öperek, gül lokumu, gül suyu ve gül takdim eden öğrenciler, yaşlıların Kutlu Doğum Haftasını kutladı.
     Türkçe öğretmeni Osman Alagöz, bu tür ziyaretlerin sık sık gerçekleştireceklerini belirtti. Alagöz, yaşlıları ziyaret ederek, dualarını aldıklarını kaydetti.
     Öğrenciler de Huzurevi sakinlerinin yalnız olmadıklarını hissettirmek istediklerini belirterek, "Yaşlılarımız bizim başımızın tacıdır. Bizim onlardan öğreneceğimiz çok şeyler var- ifadelerini kullandılar.
    
     Muhabir: Selen Tonkuş
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER