Gaziantep Sanayi Odasında seçim

Gaziantep Sanayi Odasında seçim -Konukoğlu yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçildi, Topçuoğlu ise meclis başkanı oldu -Konukoğlu: "Hem mecliste hem yönetim kurulunda yüzde 50 değişim oldu, büyük gençleşme yaşandı" (Fotoğ


GAZİANTEP (A.A) - Adil Sani Konukoğlu, yeniden Gaziantep Sanayi Odası (GSO) yönetim kurulu başkanlığına seçildi.
     GSOdan yapılan açıklamaya göre, odada 4 Mayısta yapılan seçimlerde oluşan 57 kişilik meclis, ilk toplantısını yaparak, yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulunu, meclis başkanı, meclis başkan yardımcıları ve katip üye, disiplin kurulu ve TOBB genel kurul delegelerini seçti.
     Seçimde, 54 meclis üyesi oy kullandı. 3 kişi ise yurt dışında olduğu için seçime katılamadı. Tek listeyle gidilen seçim sonucunda Adil Sani Konukoğlu başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, meclis üyelerinin tamamının oyunu aldı.
     Seçimde, Ferhan Sağım, Perihan Çöçelli ve Melike Yüksel, meclise seçilen ilk kadın üyeler oldu. Ferhan Sağım ilk kadın Yönetim Kurulu Üyesi de seçilerek bir ilke imza attı.
     Bu arada, hem meclis hem de yönetim kurulu yeni seçilen isimlerle birlikte yüzde 50 oranında yenilendi.
     Adil Sani Konukoğlu başkanlığında yeni yönetim kurulu üyeleri; Cevdet Akınal, Adnan Ünverdi, Murat Kökoğlu, Ali Özpolat, Ferhan Sağım, Mustafa Özgüler, Yıldırım Mermer, Mustafa Özmermer, Aykut Erkent ve Ercan Sayından oluştu.
     Meclis Başkanlığına Mustafa Topçuoğlu, Meclis Başkan Yardımcılığına Hamdi Karaata ve Saim Akınal seçildi. Katip Üyeliğe, Ali Sığında getirildi.
     Disiplin Kurulu Üyeleri Atilla Güner, Ahmet Dağcı, Sedat Akınal, Fazıl Özyaşar, Hakan Aslansoy ve Selami Yetkinşekerci oldu.
     TOBB Delegeleri ise Adil Sani Konukoğlu, Mustafa Topçuoğlu, Durmuş İşsever, Cevdet Akınal, Adnan Ünverdi, Ali Sığındı, Burhan Çağdaş, Şahin Dağcı, Cemil Direkçi, Metin Erturhan ve Sami Konukoğlu olarak belirlendi.
    
     -"Hizmet çıtasını yükselteceğiz"-
    
     GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, seçimin ardından yaptığı açıklamada, bütün sanayicilere kendilerine verdiği destek ve güvenleri için teşekkür etti. Konukoğlu, şunları söyledi:
     "Meclisimizde yüzde 50 oranında değişim oldu. Toplam 57 Meclis üyemizin 28i değişti. En güzel tarafı ilk defa Sanayi Odası Meclisine 3 bayan arkadaşımız girdi. Bundan çok mutluyuz, çok memnun olduk. Or-Al Teksilin temsilcisi Ferhan Sağım, GSOda ilk kadın yönetim kurulu üyesi olmayı başardı. Kendisini kutluyorum."
     Hizmet çıtasını daha yükseltmek için çalışacaklarını vurgulayan Konukoğlu, "Önümüzdeki 4 yıl Gaziantepe layık olmaya çalışacağız" değerlendirmesini yaptı.
     Meclise genç sanayicilerin katıldığına işaret eden Konukoğlu, şunları kaydetti:
     "Özellikle daha önceki Meclis üyesi sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Onlar, biz artık İstişare Kuruluna geçiyoruz, genç arkadaşlar gelsin dediler. Hem Mecliste hem yönetim kurulunda yüzde 50 değişim oldu. Sanayi odası kurulduğundan beri ilk defa yüzde 50 değişim yaşandı. Daha önceki dönemlerde genelde yüzde 25-30 arasında olurdu. Büyük gençleşme yaşandı. Hizmet yalnızca Gaziantep ve ülkemiz için. Bu anlayış içinde elimizden geldiğince çalışacağız."
     Türkiyede nüfusun yarısını kadınların oluşturduğuna dikkati çeken Konukoğlu, "Biz 2023 vizyonuna, 2071 vizyonuna koşacaksak ve kişi başına düşen milli geliri 30 bin doların üzerine çıkaracaksak mutlaka ve mutlaka kadınların çalışma-sosyal hayata katılması gerekir" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantep Sanayi Odasında seçim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER