Gaziantepli sporcular Türkiye birincisi oldu

Gaziantepli sporcular Türkiye birincisi oldu -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahan: -Gaziantepin hokeydeki başarısı çıtayı yükseltti


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepli sporcular, 16 Yaş Altı Açık Alan Hokeyi Türkiye Şampiyonasında birinci oldu.
     Şampiyon sporcular Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahanı makamında ziyaret etti.
     Şahan, Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezi Spor Kulübü Açık Alan Hokey Takımının Muğlada yapılan şampiyonada hem kızlar hem de erkekler grubunda Türkiye birinciliği elde ettiklerini söyledi.
     16 takımın, 256 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada, 32 maç yapıldığını ve 188 gol atıldığını dile getiren Şahan, şöyle konuştu:
     Takımımız namağlup olarak tamamladığı şampiyona sırasında kalesinde sadece 2 gol görmüştür. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu başarı önemli bir başarı. Çünkü bu sporcu kardeşlerimiz aynı zamanda öğrenci. Okullarıyla beraber antrenmanlarını aksatmadılar ve sonunda da Türkiye Avrupa Federasyonunun organizasyonunda Türkiye şampiyonu oldular. Ben bu başarıda önce kendilerine, antrenör arkadaşlarımıza ve bu ortamı sağlayan idareci arkadaşlarımız ile işin en önemli paydaşlarından olan ailelere teşekkür ediyorum.
     Şahan, bu organizasyonun en önemli çıktısı ve avantajının Erkeklerde 16 Yaş Altı Açık Alan Avrupa Championship 3. Müsabakaları için 4 sporcunun milli takıma çağrılması olduğunu vurguladı.
     Hokey sporunun Gaziantepte çok fazla bir geçmişi olmadığını ve 2007-2008 yılında bu dalda çalışmaların başladığını belirten Şahan, açıklamasına şöyle devam etti:
     Hokey, gelişmekte olan sporlardan biri. Bununla beraber kent 5 yıl içerisinde milli takım sporcuları çıkarttı. Hokeyin altyapısına baktığımız zaman ilimizde hokeyin kendine ait bir sahası yok. Ama Türkiyede hokeyde başarılı 5 tane il sayın dendiği zaman Gaziantep işin en tepesinde olur. Hokey sporundaki hedefimiz sporcularımızın uluslararası kriterlerde müsabakalar yapacağı alanlar olmasıdır. Gaziantepin hokeydeki önemli başarısı çıtayı yükseltti.
     Şahan, Yahya Altınbaş Lisesi öğrencisi Sami Kan, Cumhuriyet Lisesi öğrencisi Hasan Vehbi Çakmak, Ticaret Borsası Anadolu Lisesi Ali Akın Özkılıç ve Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Sinan Polatın 05-08 Temmuz tarihlerinde Fransanın Chatenay şehrinde yapılacak olan Erkeklerde 16 Yaş Altı Açık Alan Avrupa Championship 3. Müsabakalarına davet edildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepli sporcular Türkiye birincisi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER