Gaziantepli terzilerden Suriyelilere destek

Gaziantepli terzilerden Suriyelilere destek -Fason Terziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Suriyeli ailelere giysi yardımında bulundu -Koordinatör Vali Veysel Dalmaz: -Türk halkı, dişinden, lokmasından artırarak yanı başınd


GAZİANTEP (A.A) - Fason Terziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Gaziantepe gelen Suriyelilere giysi yardımında bulundu.
     Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, giysilerin dağıtımı dolayısıyla Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen törende, Suriyelilere ulaştırılan yardımlara Türk halkının büyük katkı sağladığını belirtti. Yanı başımızda cereyan eden baskı, şiddet ve zulümden kaçan insanların ülkemizde misafir edilmesi ve onlara en iyi şekilde davranılması ülkemizin şiarındandır diyen Dalmaz, şunları kaydetti:
     Aziz milletimiz, komşusu, akrabası ve yakınlarının olduğu bölgeden gelen insanlara bağrını açtı, onlara yardım ediyor. Bu yardımlar yapılırken en fazla dikkat edilen bir konu da, biz kendi içimizdeki insanları hiçbir zaman unutmadık. Onlarla beraber gelen insanımıza da kucak açıyoruz, onlara da yardım ediyoruz, bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Dost kara günde belli olur. Türk halkı, dişinden, lokmasından artırarak yanı başındaki komşusuna dar gününde yardımcı oldu.
    
     -Veren el, alan elden üstündür-
    
     Dalmaz, Suriye halkının zor durumda olduğunu ve Türk milletinin bu anlamda yardım eden pozisyonda bulunduğunu aktardı. Yardımlar konusunda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğinin altını çizen Dalmaz, Veren el alan elden üstündür. Bu zor günler bize gerçekten büyük tecrübe kazandıran, aynı zamanda da belki manevi anlamda çok yüksek ücretler kazandıran bir konum. Bunun değerlendirmesini iyi yapmak zorundayız diye konuştu.
     Dalmaz, Suriyedeki olayların, şiddetin ve akan kanın durmasını temenni etti.
     Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın da, devletin imkanlarını da kullanarak Suriyeli sığınmacılara acil yardım yaptıklarını dile getirdi.
     Dernek Başkanı Mehmet Karakaş ise Suriyelilere verilmek üzere daha önce Şahinbey Kaymakamlığına 2 bin 500 adet giysi teslim ettiklerini belirtti.
     Karakaş, bugün de Şehitkamil Kaymakamlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün belirlediği 930 aileye yardım ulaştıracaklarını kaydetti.
     Konuşmaların ardından Vali Dalmaz ve Kaymakam Aydın, dernek üyelerince dikilen giysileri törene katılan Suriyeli ailelere temsili olarak dağıttı.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan - Zerin Özdilek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepli terzilerden Suriyelilere destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER