Gaziler Günü

Gaziler Günü -Denizlide Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi


DENİZLİ (A.A) - Denizlide, Gaziler Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.
     Denizli Valiliği önünde düzenlenen törene, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Belediye Başkanı Osman Zolan, diğer protokol üyeleri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Törende, Atatürk Anıtına çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, törende yaptığı konuşmada, gazilerin Korede, Kıbrısta, sınır boylarında vatanın bütünlüğüne saldıran iç ve dış düşmanlara karşı amansız mücadele sergileyerek, Türk milletinin gücünü her zaman dünyaya ilan ettiğini, bu uğurda savaş meydanlarında vatanı, ülkesi ve şanlı Türk bayrağı için çekinmeden göğüslerini siper ederek, tarihe altın harflerle destanlar yazdıklarını belirtti.
     Türk milletinin şeref ve haysiyeti için savaşmış, hayatları pahasına verilen görevi yerine getiren, bu yolda kanını, vücudunun bir bölümünü kaybetmiş gazilerin, şehitlerle birlikte, cumhuriyetin teminatı ve temel taşları olduğunu ifade eden Helvacılar, Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Şehitlik ve gazilik mukaddes kavramlardır. Gaziler şehit olmaya ant içmiş savaştan sağ dönen kahramanlardır dedi.
     Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okuduğu törenin ardından, denizli Valisi demir ve protokol üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesini ziyaret etti.
     Ziyaret öncesinde Denizli Belediyesi Mehter Takımı, dernek önünde gösteri sundu.
     Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesini de ziyaret eden protokol üyeleri, şehit aileleri ile görüştü.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER