Gaziler Günü Gülşehirde kutlandı

Gaziler Günü Gülşehirde kutlandı


NEVŞEHİR (A.A) - Gaziler Günü, Nevşehirin Gülşehir ilçesinde de kutlandı.
     Gülşehir Hükümet Konağı önündeki Atatürk Büstüne Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı tarafından çelenk sunuldu, 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.
     Törene, Nevşehir Vali Yardımcısı ve Gülşehir Kaymakam Vekili İbrahim Süha Karaboran, Belediye Başkan Vekili Onur Atar, Garnizon Komutanı Salih Bulut, Emniyet Müdürü Ramazan Coşkun, Yüksekokul Müdürü Mehtap Aracı, Gülşehirli gaziler, şehit yakınları, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerini temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
     Törende, gününün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Gülşehir Jandarma Komutanlığı personeli Astsubay Kıdemli Başçavuş Kerim Şengül yaptı.
     Şengül, gazi ve şehitlerin ne kadar fedakar olduğuna vurgu yaparak, tüm şehit ve gazileri vatan evlatları olarak minnet duyguları ile andıklarını söyledi. Öğrencilerin şehit ve gazi içerikli şiir okumasının ardından buradaki anma programı sona erdi.
     Daha sonra Kaymakam Karaboran, Garnizon Komutanı Salih Bulut ve İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Coşkun, ilçe merkezinde ve Eğrikuyu köyünde ikamet eden gazi ailelerini ziyaret ettiler.
     Eğrikuyu köyünde ikamet eden gazi Öztürk Ateşi evinde ziyaret eden Kaymakam Karaboran ve beraberindekiler, daha sonra ilçe merkezinde hayatını devam ettiren gazi Ahmet Develiyi ziyaret ettiler. Her iki ziyarette de gazi ailesi ve çocukları ile bir süre sohbet eden Kaymakam Karaboran, burada yaptığı değerlendirmede gazi ve şehitlerin her daim toplumun ortak değeri ve övünç kaynağı olduğunu söyledi.
     Ülkeyi kötü emellerden korumak için fedakarlık gerektiğini, bu mücadelelerde gazi ve şehitlerin çok büyük emeklerinin olduğunu dile getiren Karaboran, tüm şehitlere Allahtan rahmet, ailelerine sabır dilediklerini, malul gazilerin ise devlet olarak her daim yanlarında olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Dilaver Can
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Gaziler Günü Gülşehirde kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER