Gaziler Günü

Gaziler Günü -Kastamonuda Atatürk Anıtında tören düzenlendi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtında düzenlenen törende, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı ve Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz anıta çelenk sundu. Törende, daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Ali Cesuroğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiyenin dünden daha fazla iç ve dış düşmanların tehdidi altında olduğunu savunarak, Türk milletinin azim ve kararlılığının her zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaya muktedir olduğunu söyledi.
     Vatanın bütünlüğü uğrunda akan kanların hesabının mutlak suretle sorulacağından emin olduklarını vurgulayan Cesuroğlu, Anadolu, tarih boyunca üzerinde barınmasını bilmeyen ve muktedir olamayan milletlere hiçbir zaman vatan olmamıştır. Türk Milleti ise bin seneyi aşkın zamandır, güç ve kudretiyle Anadoluyu kendine edebi vatan kılmıştır. Türkü Anadoludan koparmak asla söz konusu olamaz. Buna kimsenin gücü yetemez. Şanlı Türk tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır diye konuştu.
     Törene, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Özkan Beyer/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurhan Çorlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER