Gaziler Günü

Gaziler Günü -Erzurum, Ardahan ve Ağrıda, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi -Erzurum Valisi Öztürk, Şemdinlide 2008 yılında gazi olan İsa Çelike Devlet Övünç Madalyası verdi


ARDAHAN (A.A) - Erzurum, Ardahan ve Ağrıda, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Havuzbaşında Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törene, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu ve gaziler katıldı.
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, törende yaptığı konuşmada, Sakarya Meydan Muharebesinin Kurtuluş Savaşının seyrini değiştirerek, bugünün hür ve bağımsız Türk Devletinin yolunu açtığını ifade etti.
     Gazilerin, şanlı tarihin edebi kahramanları olduğunu vurgulayan Mesci, Gazilik ömür boyu taşınacak bir şereftir. Sizler şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve gaziler, toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kahraman olamaz diye konuştu.
     Mesci, Türk halkının azim ve kararının her türlü zorluğu yenmeye, Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmaya muktedir olduğunu belirterek, vatan ve millet için kazanılan zaferlerin Türk kahramanlığının cesaret ve fedakarlığının göstergesi olduğunu vurguladı.
     Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, Valilik Toplantı Salonunda devam eden törende, Vali Öztürk, 2008 yılında Hakkarinin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütüyle girilen çatışmada malul gazi olan İsa Çelike Devlet Övünç Madalyası verdi.
    
     -Ardahan-
    
     Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Valilik binası önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, gazi ve şehitlerin her daim toplumun ortak değeri, övünç kaynağı olduğunu belirterek, vatanı korumak için çok büyük mücadeleler verildiğini söyledi.
     Vatanı korumak için fedakarlık gerektiğini, bu mücadelelerde gazilerin çok büyük emeklerinin olduğunu vurgulayan Azizoğlu, Bin yıldır bu coğrafyayı vatan yapmışız. Burayı vatan yaparken çok büyük bedeller ödemişiz. Bu bedeli kıyamete kadar ödemeye hazırız. Bundan herkes emin olsun. Belki üzücü olaylar oluyor, bizi üzüyorlar. Tarihte de oldu üzücü olaylar. Haçlı seferlerinde üzüldük. Bizans seferlerinde üzüldük dedi.
     Ardahan İl Dernekler Müdürü Sıddık Alagöz de gazilerin değerinin millet için çok önemli olduğunu ifade ederek, İşte onlar tozu dumana katanlar, savaşa harıl harıl koşanlardır. Sizin yapmış olduğunuz görev çok kıymetlidir diye konuştu.
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Gazi ve Şehitler Derneğini ziyaret etti.
    
     -Ağrı-
    
     Ağrı Abide Meydanında düzenlenen tören, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Topçu Üsteğmen Murat Kara, burada yaptığı konuşmada, 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürke gazilik ve mareşallik unvanlarının verildiğini belirterek, Bu tarih, bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür. Sizler en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürkün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler şehitlerimizle birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir diye konuştu.
     Öğrenci ve askerler, törende günün anlam ve önemini belirten şiir okudu.
     Törene, Vali Mehmet Tekinarslan, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Buker, Belediye Başkan Vekili Yalçın İnanlı, şehit yakınları, gaziler, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Günay Nuh - Emrah Kocabey - Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER