Gaziosmanpaşanın ölümünün 113. yılı

Gaziosmanpaşanın ölümünün 113. yılı -Tokat Valisi Taşkesen: -Gaziosmanpaşayı anma programını, uluslararası yapma planımız var


TOKAT (A.A) - Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Gaziosmanpaşaanma programını, uluslararası yapma planımız var dedi.
     Taşkesen, makamında düzenlediği basın toplantısında, Gaziosmanpaşayı anma programının bu sene ilk defa Tokat ile beraber İstanbulda da düzenleneceğini belirtti.
     İstanbuldaki anma programı için Tokattan öğrencilerin, öğretmenlerin ve idarecilerin İstanbula gittiğini söyleyen Taşkesen, İstanbuldaki sivil toplum kuruluşlarımıza yani İstanbuldaki Tokatlılara da bildirdik, onlar da katılacak. Çok kalabalık bir şekilde dünyaca ünlü bir hemşehrimizi anacağız dedi.
     Vali Taşkesen, şunları kaydetti:
     Gaziosmanpaşa, düşmanlarda bile saygı uyandırmış, esir düşmesine rağmen esir muamelesi yapılmamış, kılıcı alınmamış büyük bir komutandır. Biz de onların arkalarından gidenler olarak ona layık bir şekilde bu sene anmamızı biraz daha genişlettik. İstanbuldaki anmadan sonra Fatih camisinde adına bir mevlit okutulacak, biz de orada bulunacağız. Gaziosmanpaşayı anma programını, uluslararası yapma planımız var.
     Gaziosmanpaşayı öğrencilere daha iyi tanıtacaklarını bunun için kitap bastırdıklarını anlatan Taşkesen, Bu kitap, çizgi roman şeklinde. 3000 kitap bastırdık. Yarın hem İstanbulda hem de Tokatta dağıtacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Gaziosmanpaşanın ölümünün 113. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER