Gebe okulu mezunlarına sertifika

Gebe okulu mezunlarına sertifika -Çorumda normal doğuma teşvik etmek amacıyla açılan gebe okulundan mezun olan 26 anne adayı için sertifika töreni düzenlendi


ÇORUM (A.A) - Çorumda normal doğuma teşvik etmek amacıyla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açılan gebe okulundan mezun olan 26 anne adayı için sertifika töreni düzenlendi.
     Anne adaylarının doğum korkularını yenmelerine yardımcı olmak ve verilecek eğitimlerle normal doğuma yönelmelerini sağlamak amacıyla açılan gebe okulunda eğitim sona erdi.
     Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tünay Efetürk başkanlığında 6 hafta süren eğitimlere katılan anne adayları için eğitim dönemi sonunda hastanenin konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi.
     Törende anne adaylarına eğitim veren hastane personeline plaket takdim edilirken, anne adaylarına da sertifikaları verildi.
     Eğitimlere katılan anne adaylarından Derya Aslıtürk, eğitimler sayesinde öğretmen olmasına rağmen gebelik konusunda çok az bilgiye sahip olduğunu fark ettiğini söyledi.
     Eğitimlerin özellikle kırsal kesimdeki anne adaylarına verilmesi gerektiğini belirten Aslıtürk, Normal doğumu düşünmüyordum çünkü çevremdeki çoğu kişi sezaryenle doğumu tercih etmişti. Bu okul ile korkularımın yersiz olduğunu, doğum sırasında çekilen acının da geçici ve doğal olduğunu öğrendim. Artık normal doğum düşünüyorum dedi.
     Gamze Eker de halk arasında devlet hastanelerinde gerçekleştirilen doğum ile normal doğuma karşı bir ön yargı olduğuna dikkati çekerek, Eğitimlerde doktorlarımız bize doğum yapacağımız yeri gösterdi. Hepimizin aklında soru işareti olan hijyen konusunda artık çok daha rahatız. Doğum sürecinin nasıl olacağını anlattılar ve korkularımızdan kurtulduk diye konuştu.
     Hastane Başhekimi Op. Dr. Musa Zorlu ise kısa süre sonra ikinci gebe okulunun açılacağını, gebe okulu kayıtlarına yoğun ilgi olduğunu dile getirdi.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Gebe okulu mezunlarına sertifika Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER