Gebzede Takograf Eğitimi verildi

Gebzede Takograf Eğitimi verildi


KOCAELİ (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde yapılan ve üç gün süren Tekonet Takograf Cihazları Teknik Eğitimi sona erdi.
     Taknet Takograf Eğitim Merkezi Genel Müdürü Hasan Kaya tarafından Gebzede Eskihisarda bir otelde verilen eğitimlere toplam 20 kursiyer katıldı.
     3 günlük eğitimler sonrasında kursiyerlere Takograf Kalibrasyon, Tamir ve Mühürleme Yetki Belgesi verileceğini ifade eden Hasan Kaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde yapılan bu eğitimler tüm Türkiyede olduğu gibi burada da devam ediyor. Bu eğitimler sayesinde takograf cihazları konusunda uzman bir alan oluşacak dedi.
     Kaya verdikleri bu eğitimlerde, takograf servislerinde çalışan teknik personele, ilgili mevzuatın uygulanmasında temel hususlar olduğunu belirterek, şunları kaydetti,
     Uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözümleri, vize işlemlerinin başlamasından dolayı vize işlemleri, muayene ve damgalama işlemleri, takograf eğitimlerinin güncellenmesi, servislerin ve yetki belgeli personelin sorumlulukları gibi konularda eğitimler veriyoruz. Avrupa Birliği (AB) Uyum Yasaları kapsamında bu eğitimler devam edecek.
    
     Muhabir: İsa Turhan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gebzede Takograf Eğitimi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER