Gebzede 5 bin 60 iş yeri

Gebzede 5 bin 60 iş yeri denetlendi -Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 2012de 5 bin 60 iş yerini denetledi, 263 iş yerine cezai işlem uygulandı


KOCAELİ (A.A) - Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü geçtiğimiz yıl toplam 5 bin 60 iş yerinde yapılan denetimler sonucunda 263 iş yerine cezai işlem uygulandı.
     Belediyeden yapılan açıklamada, vatandaşların hijyenik şartlarda üretilmiş sağlıklı gıdalar tüketebilmesi amacıyla yapılan denetimlerde, insan sağlığını tehdit eden bin 706 adet gıda maddesinin imha edildiği bildirildi.
     İki gıda mühendisinin de yer aldığı 3 denetim ekibi, encümen kararı ile iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmayan 245, mevzuatlar gereği sağlanması gereken şartların sağlamaması ile ilgili ise 18, toplam 263 iş yerine cezai işlem uygulandı.
    
     2013de denetimler devam edecek
    
     Vatandaşların hijyenik ve sağlıklı gıdalar tüketmeleri için 2013 yılında da denetimlerin artarak devam edeceğini belirten Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, hizmet kalitesinin artması amacıyla hayata geçirilen Gıda Güvenliği Okulunda esnafa eğitim verildiğini bildirdi.
     Gebze Belediyesi tarafından Temiz Gıda İçin Belediye Esnaf El Ele sloganıyla hayata geçirilen Gıda Güvenliği Okulunda çeşitli esnaf kollarında, yeni gıda kanunu ile iş yerlerinde aranan şartların yanı sıra, uymaları gereken hijyen ve temizlik kuralları, sinevizyon eşliğinde anlatılıyor.
    
     Muhabir: İsa Turhan / Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gebzede 5 bin 60 iş yeri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER