Gedizde Sigarayı Atın Hayatı Tadın kampanyası

Gedizde Sigarayı Atın Hayatı Tadın kampanyası -İlçede sigara tüketiminin azaltılması için kampanya başlatıldı


KÜTAHYA (A.A) - Gediz ilçesinde, sigara tüketiminin azaltılması amacıyla Kaymakamlık ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Sigarayı Atın Hayatı Tadın kampanyası başlatıldı.
     Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında, kamu ve özel binaların kapalı alanları başta olmak üzere eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor ve eğlence yerlerinin kapalı alanlarıyla toplu taşıma araçlarında sigara kullanımını yasaklayan Dumansız Hava Sahası uygulamasının 4üncü yılının tamamlandığını ve uygulamadan önemli sonuçlar elde edildiğini bildirdi.
     Uygulamanın ilçede daha verimli şekilde işletilebilmesi için Toplum Sağlığı Merkezi ile Sigarayı Atın Hayatı Tadın kampanyası başlattıklarını belirten Çorumluoğlu, özellikle son yıllarda sigara kullanımının yetişkin kadınlar başta olmak üzere toplumda artış gösterdiğini söyledi.
     Çorumluoğlu, anne sütüne olumsuz etkileri nedeniyle doğmamış çocukların dahi sağlığına zarar veren sigara kullanımının azaltılması için çalışmaların aralıksız sürdürülmesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     Gedizde İlçe Tütün Kurulu oluşturduk ve ilk toplantıyı 18 Eylülde gerçekleştirdik. Bu toplantıda, daha önceki yıllarda yaptığımız denetimlerin sayısal verileri ortaya konuldu. Okul çevrelerindeki market ve büfelerde 18 yaşından küçüklere sigara satılmasının engellenmesine, denetimlerin sıklaştırılmasına, öğrencilere sigara ve zararları hakkında okul rehber öğretmenleri tarafından eğitim verilmesine, broşürler hazırlanarak işletmelere dağıtılmasına karar verildi. Bu kararlar doğrultusunda bin adet broşür bastırıldı. Bu broşürler tüm öğrenciler ve halka dağıtılmak üzere okul müdürlükleri ve ilgili birimlere gönderildi.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gedizde Sigarayı Atın Hayatı Tadın kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER