Gedizden kısa kısa

Gedizden kısa kısa -Gönül Elçileri projesi tanıtıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Gülsen Güzen Toplum Merkezi Müdürü Şermin Işıklı, tarafından Gedizde Gönül Elçileri projesi tanıtıldı.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin öncülüğünde başlatılan Gönül Elçileri projesinin tanıtımı, Gedizde bir otelde gerçekleştirildi.
     Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlunun eşi Azime Çorumluoğlu, projeye ilçe daire müdürlerinin eşleriyle merkez ve köylerde yatalak olan hasta ve yaşlıları 4 yıldan beri belirli aralıklarla ziyaret ederek destek verdiklerini söyledi.
    
     -Gediz Mustafa Necip Alayeli Anadolu Lisesinin atletizm başarısı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gediz Mustafa Necib Alayeli Anadolu Lisesi atletizm takımı, Kütahya Liseler Arası Puanlı Atletizm Yarışmalarında il ikincisi oldu.
     Kütahyada yapılan Puanlı Atletizm Final Yarışmalarında, 6 branşta ikincilik ve 3 branşta üçüncülük elde eden atletizm takımı, takım halinde Kütahya Genç Kızlar il ikincisi oldu.
     Gediz Mustafa Necib Alayeli Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Kale, yaptığı açıklamada, yakalanan başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getidi.
    
     -Gedizde Glisemik İndeks Tablosu konferansı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gedizde, Yasemin Bradley tarafından Glisemik İndeks Tablosu konulu konferans verildi.
     Bradley, Gediz Kaymakamlığı, Belediye ve Meslek Yüksekokulu işbirliğinde düzenlenen programda, öncelikle diyabet hastaları olmak üzere sağlık sektöründe çalışanlar ve bu alanda eğitim gören öğrencilere bilgiler verdi.
     Konferansa, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.
    
     -Gedizde Yumrutaş köyündeki toprak kayması
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gedizin Yumrutaş köyünde bir hafta önce meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.
     Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, başkanlığında kaymakamlıkta düzenlenen değerlendirme toplantısında, heyelanla ilgili bilgiler verdi.
     Yaklaşık 100 kişinin yaşadığı 30 haneli köyde toprak kayması sebebiyle arazileri kullanılamaz hale gelen ailelerin durumunun da görüşüldü. Uzmanlarca bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacaklarla ilgili genel değerlendirme yapıldı.
    
     -Gediz İŞKUR Hizmet Birimi faaliyet başladı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Çalışma ve İş Kurumu Gediz Hizmet Birimi, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) bünyesinde faaliyete başladı.
     GTSO Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, iş ve meslek danışmanlarının dönüşümlü olarak birimde görev alacaklarını söyledi.
     Birimi oluşturan danışmanların, iş arayanlar ile işverenler arasında köprü vazifesi göreceğini belirten Cebecioğlu, şöyle konuştu:
     Birim sayesinde iş arayanlar en uygun pozisyonlara yönlendirilecek ve işverenlere ise aradıkları en uygun eleman sunulacak. İş ve Meslek Danışmanları her pazartesi saat 10.00-15.30 arasında Gediz Ticaret ve Sanayi Odası birinci katında ilgili vatandaşlarımıza hizmet verecek.
    
     -Gediz amatör spor kulüpleri birlik kararı aldı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gediz ilçesinde, amatör spor kulüpleri aralarında birlik olma kararı aldı.
     Birlik kurma çalışmaları için Gediz Dinlenme Tesislerinde Yenikent Belediye Spor Kulübü ev sahipliği bir araya gelen Dayınlar Spor, Erdoğmuş Spor, Eskigediz Belediye Gazi Spor, Gediz Gençlik Spor, Gediz Gücü Spor, Uluoymak 1 Eylül Spor ve Yunuslar Spor kulüpleri yöneticileri, görüşmelerde birlik kararı aldı.
     Kütahya Amatör Spor Kulüpleri 1. Amatör Küme Tertip Komitesi Üyesi Süleyman Karakoç, yaptığı açıklamada, 2012-2013 sezonu başında başlayan birlik kurma çalışmalarının olumlu bir kararla sonuçlandığını söyledi.
     Toplantıda, Gediz Amatör Spor Kulüpleri Birliği Derneği kurulması ve kurucu üyeliğinin de aktif kulüp başkanlarından oluşmasına karar verildi.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Gedizden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER