Gediz Belediye Başkanı Saraoğlu:

Gediz Belediye Başkanı Saraoğlu: -Eskişehir-İzmir karayolu kısalıyor


KÜTAHYA (A.A) - Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Eskişehir-İzmir karayolunun kısaltılması amacıyla bölünmüş yol yapımı çalışması başlatıldığını bildirdi.
     Saraoğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir-Kütahya-Uşak-İzmir karayolunun bölünmüş yol olarak yapımının ihalesinin tamamlandığını ve bu yolun inşasının 2015 yılına tamamlanmasının planlandığını söyledi.
     Eskişehir-İzmir karayolu kısalıyor diyen Saraoğlu, bu yolun kısalmasının, Gedizin şehirler arası yol üzerinde bir kent olarak sanayi, turizm ve ticaret alanında daha da gelişeceğini öngördüğünü anlattı.
     Saraoğlu, Eskişehir-İzmir karayolu yapım çalışmaları kapsamında bitümlü sıcak asfalt kaplama işinin Kütahyanın Gelinkaya mevkisinde başlatıldığı bilgisini vererek, şöyle konuştu:
     İlk olarak Kütahya-Gelinkaya kısmı ihale edilen yolun kalan kısımları Gelinkaya mevkisi-Çavdarhisar, Çavdarhisar-Gediz, Abide-Uşak güzergahları olarak ihale edilecektir. Eskişehir-Kütahya-Uşak-İzmir karayolu ilçemizden geçmekte ve İzmir Limanına ulaşılan en kısa yoldur. Eskişehirden İzmire en kısa mesafede ulaşım sağlayan yol olarak Eskişehir-Kütahya-İzmir karayolu 407 kilometre, alternatif olarak kullanılabilecek Eskişehir-Kütahya-Afyon-Uşak-İzmir karayolu ise 507 kilometredir. İlçemizden geçen güzergah 100 kilometre daha kısadır. Bir de Eskişehir-Kütahya-Altıntaş-Banaz-Uşak-İzmir karayolu bulunmaktadır. Ancak burası, ilçemiz güzergahında bulunan yoldan 33 kilometre daha uzundur. Veriler göstermektedir ki, Eskişehir-Kütahya-Gediz-İzmir karayolu, diğer alternatiflerden hem daha kısa hem de daha nitelikli bir ulaşım sağlamaktadır.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gediz Belediye Başkanı Saraoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER