Geleceğin buz hokeycileri, pist olmayınca salonda

Geleceğin buz hokeycileri, pist olmayınca salonda yetişiyor -Buz pateni pistinin olmadığı Manisada, İl Emniyet Müdürlüğü ve Polis Gücü Spor Kulübünün desteğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulunda kurulan In Line Hokey Takımı, çalışm


MANİSA (A.A) - Turgay Duyar - Buz pateni pistinin olmadığı Manisada, İl Emniyet Müdürlüğü ve Polis Gücü Spor Kulübünün desteğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulunda kurulan In Line (Tekerlekli Paten) Hokey Takımı, çalışmalarını bir lisenin spor salonunda sürdürüyor.
     Antrenmanlarını Manisa Ticaret Lisesinin spor salonunda gerçekleştiren takımın antrenörlüğünü, Buz Hokeyi Milli Takımı eski oyuncularından İlker Aybar ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Kırnak yapıyor.
     Takımın kurulması sayesinde hokeyle tanışan 20 çocuk, geleceğin buz hokeycisi olmak için çaba sarf ediyor. Buz Hokeyi Federasyonu İl Temsilciliği ve Manisa Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü görevlerini yürüten 3. Sınıf Emniyet Müdürü İlker Aybar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni bir spor dalı olmasına rağmen Türkiyede buz hokeyine her geçen gün ilginin arttığını belirtti.
     Bu spor dalı için birçok ilde olduğu gibi Manisada da henüz buz pateni pisti bulunmadığını, ancak bu durumu çocukların, gençlerin hokeyle tanışması için engel olarak görmediklerini ifade eden Aybar, Buz olmasa bile tekerlekli patenle hokey yapılabileceğini göstermek için 23 Nisan İlkokulunda öğrencilerle böyle bir faaliyete başladık dedi.
     Buz hokeyinin salon versiyonu olarak nitelendirilen In Line hokeyin buz üzerinde yapılandan tek farkının, tekerlekli paten kullanılması olduğunu dile getiren Aybar, Tekerlekli paten ve sopa ile çalışıyoruz, önemli olan düz zemin olması. In Line hokey yapan bir sporcu, 10-15 dakikalık bir uyum eğitimiyle buz hokeyi oyuncusuna dönüşebilir. Buz Hokeyi Federasyonumuz da bu sporu vatandaşa sevdirmek ve buz hokeyine altyapı oluşturmak için In Line pistlerinin yapımına yönelik yeni bir proje hazırlığı içerisinde diye konuştu.
     Yeterli takım olmadığı için henüz okullar arası turnuvaların söz konusu olmadığını belirten Aybar, ancak yakın gelecekte federasyonunun bu sporu yaygınlaştırmak için yürüteceği projelerle başka takımların da kurulacağını, mevcut buz hokeyi takımlarının da In Line olarak katılımlarıyla turnuvalar düzenlenmesini beklediklerini ifade etti.
     Aybar, bu yıl okullar açıldıktan sonra kurdukları takımın, ilk dönem okulun bahçesinde çalıştığını, havalar soğumaya başlayınca salon arayışına girdiklerini belirterek, şunları söyledi:
     Cilalı parke kaplı salonlarda bu sporu yapamayacağımız için düz plaka zeminli olan salona sahip okul araştırdık. Bu salonu da okulumuza uzak olmasına rağmen Manisa Ticaret Lisesinde bulduk. Bu salonda haftada 4 gün, 2şer saat çalışma yapabiliyoruz. Kendi okulumuza mesafeli bir yer ama velilerimiz istekli ve gayretliler.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Geleceğin buz hokeycileri, pist olmayınca salonda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER