Gelendostta 11 aileye damızlık gebe süt

Gelendostta 11 aileye damızlık gebe süt düvesi dağıtıldı


ISPARTA (A.A) - Gelendostta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 11 aileye damızlık gebe süt düvesi dağıtıldı.
     Isparta Valisi Memduh Oğuz, ailelere damızlık süt düvesi dağıtımı nedeniyle düzenlenen törende, Gelendostun birlik ve beraberliği ile bütün sorunların üstesinden gelebilecek ekonomiye ve azme sahip olduğunu söyledi.
     Ispartanın bir yıl içinde küçükbaş hayvancılıkta yüzde 25, büyükbaş hayvancılıkta ise yüzde 19, süt üretiminde ise yüzde 100 büyümeye yakaladığını vurgulayan Oğuz, Gelecek günlerde ilçenin spor tesisinin temelini de atacağız. Böylece ilçenin hem ekonomik hem de sosyal gelişimini sağlamış olacağız diye konuştu.
     Kaymakam Ferhat Peşin de, ilçenin 220 bin ton elma üretimi ile kendinden söz ettirdiğini, fakat bunun ilçenin ekonomisini geliştirmek için yeterli olmadığını söyledi.
     Bu nedenle ilçede 2010 yılında 9 aileye 18 sığır, geçen yıl 18 aileye 36 sığır dağıtıldığını, son olarak da 11 aileye 22 damızlık gebe süt düvesi verildiğini ifade eden Peşin, Bunun yanında kırsal kalkınma projesi kapsamında Gelendost Kalkınma Kooperatifince 37 aileye 148 süt sığırı verilmişti. Önümüzdeki günlerde de Afşar ve Hacılar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla 316 süt sığırını çiftçilerine dağıtacağız diye konuştu.
     (TE-HS)
<< Önceki Haber Gelendostta 11 aileye damızlık gebe süt Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER