Geleneksel Pazarcık Şenliği

Geleneksel Pazarcık Şenliği -Şenliğin müzik ve eğlence bölümü, Gaziantepteki patlama ve Şırnakta askerleri taşıyan aracın devrilmesi nedeniyle iptal edildi -Şenlikte, şehitler ve hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okund


TRABZON (A.A) - Araklı ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Pazarcık Şenliğinin müzik ve eğlence bölümü, Gaziantepteki patlama ve Şırnakta askerleri taşıyan aracın devrilmesi sonucu 9 asker ile 1 köy korucusunun şehit olması nedeniyle iptal edildi. Şenlikte, şehitler ve hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.
     İlçedeki Pazarcık Turizm Merkezinde düzenlenen 3. Pazarcık Şenliğine, şenliğin Komite Başkanı ve Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ile vatandaşlar katıldı.
     Şenlikte, Şırnakta askerleri taşıyan aracın devrilmesi sonucu şehit olan 9 asker ile 1 köy korucusu ve dün Gaziantepteki patlamada yaşamını yitiren 9 kişi için Kuran-ı Kerim okunup, dualar edildi.
     Belediye Başkanı Çebi, şenlikte yaptığı konuşmada, şenliğin müzik ve eğlence bölümünün söz konusu olaylar dolayısıyla iptal edildiğini belirterek, Cennet vatanımızı sıkıntıya sokmak isteyen bazı güçler var. Ama asla emellerine ulaşamayacaklarını biliyoruz. Şenliğimizde müzik ve eğlence yapmak bizlere yakışmaz dedi.
     Şenliğin Kuran-ı Kerim okunmasıyla sona erdiğini bildiren Çebi, Şırnak ve Gaziantepteki olaylarda şehit olan ve hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Mustafa Solmaz / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Geleneksel Pazarcık Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER