Gelibolu Yeni İskele Kompleksi Protokolü imzalandı

Gelibolu Yeni İskele Kompleksi Protokolü imzalandı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, 30 bin metrekare alanda yapılması planlanan Yeni Gelibolu Feribot İskelesi protokolünü imzaladı.
     İmza törenine Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider de katıldı.
     Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, imza töreninde yaptığı açıklamada, mevcut feribot iskelesinin yeni alana taşınmasıyla şehir içi trafiğin rahatlayacağını söyledi.
     Gelibolu Belediye Başkanı Özacar da, ilçe merkezinde bulunan ve yılda karşılıklı 900 bin araç geçişine sahip mevcut iskelenin, artık bu yükü kaldıramaz hale geldiğini bildirdi.
     Gelibolu bu projenin tamamlanması ile birlikte ciddi anlamda nefes alacak diyen Özacar, projenin hayırlı olması dileğinde bulundu.
     Protokol ile feribot iskelesi kompleksi, denizdeki alanların 25 yıl süreyle Çanakkale İl Özel İdaresine kullanılmak üzere tahsis edildi. İki ayrı kullanıcıya hitap edecek şekilde planlanan projenin, 3 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
     Proje kapsamında, karada yolcu salonları, araç bekleme alanları ile bilet satış üniteleri, kafeterya, lokanta, çay bahçesi, emniyet noktaları, hediyelik eşya satış yerleri gibi sosyal donatı alanları bulunacak.
     Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından inşa edilecek yeni feribot iskelesinin maliyeti, iskele faaliyete geçtikten sonra Gelibolu Belediyesinin kullanıcılarından o an için alacağı tahsis bedellerinden mahsup edilmek suretiyle karşılanacak. İnşa edilecek terminallerden birisi 25 yıl süre ile İl Özel İdare Müdürlüğünün kullanımında olacak. Diğer terminalin kullanım hakkının Gelibolu Belediyesi veya İl Özel İdaresi tarafından kullanılma kararı, iskele faaliyete geçmeden önce taraflarca tekrar belirlenecek.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Gelibolu Yeni İskele Kompleksi Protokolü imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER