Gemlik TSOnun ihracat dolaşım belgesi rakamları

Gemlik TSOnun ihracat dolaşım belgesi rakamları açıklandı


BURSA (A.A) - Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasının (TSO) ihracat dolaşım belgesi rakamları açıklandı.
     Oda Başkanı Kemal Akıt, 2013 yılının 3 ayında odada 5 bin 873 işlem görüldüğünü belirtti.
     Ocak ayında otomotiv sanayi, mermer, gıda, seramik-porselen ve tekstil ürünlerinin en fazla Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanyaya ihraç edildiğini kaydeden Akıt, "Odamızca en çok Ficosa Otomotiv AŞ, Aunde Teknik Tekstil Sanayi AŞ, Bursa Serbest Bölge Şubesi, Bak-Tat ile Orda firmalarının dolaşım belgesi onaylandı" dedi.
     Akıt, 2013 yılı şubat ayı verilerinde geçen yıla oranla oranla ciddi azalma görüldüğüne işaret ederek, Bir önceki yılın aynı ayında 2 bin 253 adet evrak onaylanırken, bu yıl şubat ayında bu sayı bin 417de kaldı. En fazla ihracat otomotiv sanayi, gıda, demir-çelik, tekstil ve mermer ürünlerinde Almanya, Fransa, İspanya, İngiltere ve İtalyaya yapıldı diye konuştu.
     Akıt, geçen yıl mart ayında onaylanan dolaşım belge sayısının 2 bin 539 olduğunu, bu yıl ise bu rakamın 2 bin 212ye gerilediğini bildirdi.
     En fazla ihracat yapılan ülkelerin Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İsrail olduğuna değinen Akıt, Gemlik Gümrük Müdürlüğü verilerine göre 2012 yılında 9 milyar 426 milyon 382 bin 834 dolar ihracat, 8 milyar 132 milyon 786 bin 149 dolar ithalat gerçekleştiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Hurşit Topal / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Gemlik TSOnun ihracat dolaşım belgesi rakamları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER