Genç neslin kaleminden Sinemanın Sultanı

Genç neslin kaleminden Sinemanın Sultanı -ERÜ İletişim Fakültesince başlatılan Türkan Şoray deyince... adlı yarışmaya katılan öğrencilerin sanatçı Şorayı anlatan yazıları kitap haline getirilecek


KAYSERİ (A.A) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesince başlatılan Türkan Şoray deyince... adlı yarışmasına katılan öğrencilerin sanatçı Şorayıı anlatan yazıları, kitap haline getirilecek.
     Erciyes 6. Film Festivali kapsamında başlatılan yarışmaya, tüm üniversitelerin önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri katılabilecek.
     Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, en fazla 300 kelime kullanarak sinemanın Sultanı olarak bilinen sanatçı Türkan Şoray ile ilgili düşüncelerini yazarak [email protected] adresine gönderecek.
     Jüri tarafından değerlendirilecek yazılardan beğenilenler, Türkan Şoray Deyince... adlı kitapta bir araya getirilecek.
     Üniversite öğrencilerinin düşüncelerinden oluşacak kitap, festivale konuk olacak sanatçı Şoraya da hediye edilecek.
     Film Festivali Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Murat Soydan AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6ıncısı düzenlenecek film festivalinin bu yılki onur konuğunun ve jüri üyesinin sinema sanatçısı Türkan Şoray olacağını bildirdi.
     Festival çerçevesinde bir yarışma düzenlediklerini belirten Soydan, Genç nesil sinemamızın Sultanı ile ilgili düşüncelerini paylaşma imkanı bulacak. Biz de bu düşünceleri kitap haline getirip yayınlayacağız. Yarışmaya son başvuru tarihi 29 Mart. Öğrencilerimiz yazılarının yanına kendi fotoğraflarını da ekleyecek. Kitapta sanatçı ile ilgili düşüncelerinin yanı sıra kişisel bilgilerine ve fotoğraflarına da yer verilecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Genç neslin kaleminden Sinemanın Sultanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER