Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin Çankırıda -Tekin: -Hep beraber çalışıp, bu ülkeyi demokratik, ekonomik ve sosyal anlamda güçlendirdiğimizde beyin göçünü yavaş yavaş bitireceğiz


ÇANKIRI (A.A) - Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Hep beraber çalışıp, bu ülkeyi demokratik, ekonomik ve sosyal anlamda güçlendirdiğimizde beyin göçünü yavaş yavaş bitireceğiz dedi.
     Tekin, Çankırı Karatekin Üniversitesi Sivil Toplum ve Sosyal Projeler topluluğu tarafından organize edilen 2023 vizyonunda gençlik konulu konferansa katılmak için Çankırıya geldi.
     100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programa Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ve öğrenciler katıldı.
     Tekin, konferansta yaptığı konuşmada, 2023 vizyonunda Türkiyenin sorunlarıyla ilgilenen, ülke sorunları noktasında çözümler üreten, önerilerde bulunan bir gençlik istiyoruz. Gençler, Türkiyenin geleceği değil, bugünüdür dedi.
     Ön yargılardan uzak bir toplum oluşturmak istediklerini vurgulayan Tekin, Benim çocukluğumda solcu sağcıya, sağcı ise solcuya vatan haini gözüyle bakardı. Bizim dönemimizde farklı olanlar kafalarda kötü çağrışımlarda bulunurdu. Ama şimdiki çocuklar bu yargılarla büyümüyor diye konuştu.
     Bir öğrencinin beyin göçünün engellenmesi için neler yapılması gerektiği yönündeki sorusunu cevaplandıran Tekin, şöyle devam etti:
     Son yıllarda beyin göçünde azalma eğilimi var. Hep beraber çalışıp, bu ülkeyi demokratik, ekonomik ve sosyal anlamda güçlendirdiğimizde beyin göçünü yavaş yavaş bitireceğiz.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER