Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Antalyada

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Antalyada -Kılıç, 2012 Londra Olimpiyatlarında tekvandoda gümüş madalya kazanan Nur Tatarın ailesinin işletmeciliğini yapacağı restoranın açılışını yaptı -Bakan Kılıç: -Milletimizin birliğine ve


ANTALYA (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2012 Londra Olimpiyatlarında tekvandoda gümüş madalya kazanan Nur Tatarın ailesinin işletmeciliğini yapacağı iş yerinin açılışını yaptı.
     Bakan Kılıç, kentte ilk olarak valilik binası yakınlarındaki esnafları ziyaret etti, sohbet ettiği esnaflara hayırlı kazançlar diledi.
     Çocukları için okul alışverişi yapan vatandaşlarla da sohbet eden Kılıç, bir kız çocuğunu kucağına alarak sevdi ve 4+4+4 eğitim sistemini nasıl bulduğunu sordu.
     Velilerin, kitapların ücretsiz verilmesi nedeniyle teşekkür etmesi üzerine Bakan Kılıç, projenin Başbakanın projesi olduğunu belirterek,Projeye başlarken Bir yıl verirler, ikinci yıl parayı bulamazlar denilmişti. Ama Başbakanımız Bu iş devam edecek dedi. O gün bugündür bir Tayyip Erdoğan projesi olarak devam ediyor. 18 milyon öğrenciye her yıl kitapları ücretsiz veriliyor. Bırakın parayı bulmayı, bu işi organize etmek bile zor iş dedi.
     Bu sırada bazı öğrencilerin okullarına tablet bilgisayar dağıtılmadığını söylemesine üzerine Bakan Kılıç, projenin şimdilik bazı okullarda pilot olarak uygulandığını, bu nedenle henüz diğer okullara dağıtılmadığını söyledi.
    
     -Tatardan gelecek olimpiyatta altın madalya bekliyor-
    
     Daha sonra 2012 Londra Olimpiyatlarında tekvandoda gümüş madalya kazanan Nur Tatarın ailesinin işletmeciliğini yapacağı Tatara Van Kahvaltı Sarayı ve Yöresel Yemekler Restoranının açılışına katılan Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Antalyada sıcak, nemli, ama samimi bir gün yaşandığını söyledi.
     Karşılamada Nur Tatarın kendisine bir demet çiçek sunduğunu anlatan Kılıç, bu çiçeğin aslında bir şampiyonu dünyaya getiren, yetiştiren anneye yakıştığını ifade etti.
     Bugün bir restoran açmaktan çok daha önemli bir iş gerçekleştirdiklerini dile getiren Kılıç, Nur Tatar Londra Olimpiyatları boyunca ağır başlı, sakin kişiliği ile iyi ve güvenilir bir aile ortamında yetişen bir genç edasıyla, Türk insanını, Türk sporcusunu, Türkiyeyi ve Cumhuriyetimizi, bayrağımızı, hem müsabakalarda hem de müsabakalar dışında çok iyi, başarılı ve yüzünün akıyla temsil eden başarılı bir sporcu kardeşimiz dedi.
     Nur Tatarın Vandan Antalyaya geldiğini hatırlatan Bakan Kılıç, Depremi Vanda yaşayan bir aile, depremden birkaç gün sonra bakanlığımızın girişimleriyle spor hayatını devam ettirmek üzere Vandan Antalyaya intikal eden çok saygıdeğer, sevgi dolu, güven dolu bir aile diye konuştu.
     Bakan Kılıç, Nur Tatarın aldığı gümüş madalya ile sadece Van halkının değil, Antalya ve Türk halkını sevince boğduğunu vurguladı.
     Nur Tatarın 19 yaşında ilk kez katıldığı olimpiyatlardan gümüş madalyayla döndüğüne dikkati çeken Bakan Kılıç, 23 yaşında Brezilyada, 27 yaşında inşallah Allah ömür verir ve spora da devam ederek İstanbulda olimpiyatlara katılır. Oralarda altın madalyayı kazanır, inşallah Türk bayrağını İstiklal Marşı eşliğinde göndere çektirme başarısını ortaya koyar dedi.
     Tekvandoda Türkiyenin bir de altın madalya kazandığını hatırlatan Kılıç, Servet Tazegülün bir önceki olimpiyatlarda bronz madalya kazandığını, ama şimdi altın madalyanın sahibi olduğunu dile getirdi. Kılıç, Nur Tatardan da aynı başarıyı beklediklerini kaydetti.
     Nur Tatarı herkesin bağrını bastığını vurgulayan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
     Bu güzellikler 780 bin kilometrekare vatan topraklarında, 75 milyonu aynı bayrak altında, bir devlette bir araya getiren değerlerdir. Milletimizin birliğine ve dirliğine inanan, bu doğrultuda kimi siyaset alanında, kimi devlet alanında, kimi yerel yönetimlerde, kimi spor alanında, liglerde ve minderlerde milletimizi şanla, şerefle temsil eden bütün kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyoruz.
     Bakan Kılıç, daha sonra açılışını yaptığı iş yerinde Tatar ailesine helalinden bol kazanç diledi.
    
     -Baba Tatar, tebrik için telefonla arayan Bakan Kılıça yanıt vermemiş-
    
     Kılıç, açılış sonrası aile ile yaptığı sohbette, baba Nizamettin Tatarın olimpiyatlar sırasında telefonuna yanıt vermediğini anlattı.
     Olimpiyatlarda Nur Tatar gümüş madalyayı garantilediğinde telefonla aradığını, ancak Nizamettin Tatarın telefona bakmadığını ifade eden Kılıç, Birkaç defa aradım, yanıt vermeyince Ben Suat Kılıç, tebrik etmek için aradım diye mesaj bıraktım. Ama yine dönen olmadı. Meğerse daha önce Ben Cumhurbaşkanı, ben Başbakan diye birkaç kişi arayıp dalga geçmiş, beni de öyle sanmış dedi.
     Baba Tatar da Bakan Kılıçın sözlerini doğruladı ve telefona bakmadığı için özür diledi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Antalyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER