Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Muğlada

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Muğlada -Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın talimatları doğrultusunda Muğlaya 3 bin kişilik kapalı spor salonu kazandıracağız -Muğlada 3 bin, Fethiyede 2 bin kişilik kapalı spor sa


MUĞLA (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın talimatları doğrultusunda Muğlaya 3 bin kişilik kapalı spor salonu kazandıracağız dedi.
     Kılıç, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geldiği Muğlada Vali Fatih Şahini makamında ziyaret etti.
     Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Muğlanın Antalyadan sonra Türkiyenin en önemli turizm merkezi olmasına rağmen kentin bir takım eksikliklerinin bulunduğunu söyledi.
     Muğladaki eksikliklerin giderilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Kılıç, 2012 yatırım programında Muğla kent merkezine kapalı yüzme havuzu ile gençlik merkezi inşa edilmesi projelerinin yer aldığını, bu merkezlerin inşasına yıl içerisinde başlayacaklarını bildirdi.
     Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın talimatları doğrultusunda Muğlaya 3 bin kişilik bir kapalı spor salonu kazandıracağız diyen Kılıç, Muğlanın nüfusuna bakarak Başbakanımıza 2 bin 500 kişilik spor salonu önermiştim. Sayın Başbakanımız Muğlanın vizyonunun geniş olduğunu, ileri doğru büyüme potansiyelinin çok yüksek olduğunu ifade etti ve 3 bin kişilik kapalı spor salonu yapılması talimatını verdi diye konuştu.
     Başbakan Erdoğanın Muğlaya 2 bin 500 yetmez, 3 bin ve hemen cümlesi doğrultusunda hareket edeceklerine işaret eden Kılıç, 2013 yılı yatırım programını beklemeksizin hareket edeceğiz. Valilik emrine bir miktar kaynak aktaracağız. Spor salonu inşaatının ihalesini valimizin İl Özel İdaresi üzerinden yerinde yapmasını temin edeceğiz. 3 bin kişilik spor salonu projesini de valiliğe göndererek, projenin bu yıl içerisinde ihale edilmesini ve inşaatına başlanmasını sağlayacağız diye konuştu.
     Fethiyeye de 2 bin kişilik spor salonu yapacaklarını belirten Kılıç, şöyle konuştu:
     Muğlada 3 bin, Fethiyede 2 bin kişilik kapalı spor salonu yapmaktaki amacımız, Muğlada uluslararası spor organizasyonları yapmak. Bu organizasyonları sezonun en düşük olduğu dönemlerde yaparak, düşük fiyatlara konaklama yaptırmış olacağız. Ayrıca Milasa 500 kişilik bir öğrenci yurdu yapacağız. Muğla merkezde yeni hizmete açılan bin kişilik yurdumuz var. Önümüzdeki günlerde de kız öğrenci yurtları yapacağız.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Muğlada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER