Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: -"Reyhanlıda yaşanan acı hadise, içinden geçilen sürecin hassasiyetleri ve futbol müsabakası sonrasında hayatını kaybeden genç kardeşimizin hatırasını canlı tutma adına 19 Mayıs kutlamalarındaki konser


ADANA (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Reyhanlıda yaşanan acı hadise, içinden geçilen sürecin hassasiyetleri ve futbol müsabakası sonrasında hayatını kaybeden genç kardeşimizin hatırasını canlı tutma adına 19 Mayıs kutlamalarındaki konserler iptal edildi" dedi.
     Bakan Kılıç, 17. Akdeniz Oyunlarının bir bölümünün yapılacağı Yüreğirdeki spor salonunda yaptığı inceleme sırasında, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programlarında değişiklik yapıldığını bildirdi.
     Kutlamaların 40 ilde coşkulu şekilde yapılmasına yönelik halk konserleri planlandığını belirten Kılıç, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en coşkulu biçimde kutlamaya yönelik hazırlıkların bitirildiğini ifade etti.
     Reyhanlıdaki bombalı saldırıları anımsatan Kılıç, "Reyhanlıda yaşanan acı hadise, içinden geçilen sürecin hassasiyetleri ve yine İstanbulda hafta sonunda oynanan futbol müsabakası sonrasında hayatını kaybeden genç kardeşimizin hatırasını canlı tutma adına toplumsal hassasiyetlerin gereği olarak illerdeki halk konserlerini bugün itibariyle iptal ettik" diye konuştu.
     19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının bütün illerde yine ruhuna, özüne ve misyonuna yakışır şekilde kutlanacağını dile getiren Bakan Kılıç, şunları söyledi:
     "Kutlamalardaki halk konserleri icra edilmeyecek. Bu konuda toplumun bize anlayış göstereceğini ve anlayışla karşılayacağını düşünüyoruz. Nihayetinde bayram kutlamaları sabah başlayıp akşama kadar devam edecek. Ancak işin konser boyutu iptal edildi. Temennimiz Türkiyede yeni acı hadiselerin yaşanmamasıdır. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek millet inancı doğrultusunda ülkemizin gündeminde olan ve bilinen bütün sorunları çözüme kavuşturmayı hedefleyen bir siyasal iktidarız. Bu yönde canla başla çalışmaya devam ediyoruz ve bundan sonra da bu gayretimizi sürdüreceğiz. Ama Türkiyenin öneminden, stratejik konumundan kaynaklanan zaman zaman üzücü hadiseler yaşanmaktadır. Bu gibi hadiseler karşısında da toplumsal reflekslerin gereği neyse, AK Parti hükümetinin üyeleri olarak toplumsal reflekslerin doğrultusunda hareket etmeyi değerlendirdik ve bu istikamette de konserleri iptal ettik."
    
     -Akdeniz Oyunları hazırlıkları-
    
     Bakan Kılıç incelemesiyle ilgili değerlendirme de yaptı.
     17. Akdeniz Oyunları kapsamında hentbol, kano, kürek ve binicilik müsabakalarının Adanada yapılacağını vurgulayan Kılıç, "Bu branşlardaki lokasyonların tamamlanmak üzere olduğunu gördüm. Bu ay sonu itibariyle Adana 24 ülkeden 850 sporcuyu ağırlamaya hazır hale gelecek" dedi.
     Kılıç, kentte düzenleme yapılan tesislerin haziranın ilk haftasında hazır hale geleceğine işaret ederek, şöyle devam etti:
     "Adanada 4 branşta müsabakalar yapılacak. Hazırlıklar yolunda. Ancak Akdeniz Oyunlarından tamamen bağımsız olarak kentte ihalesi yapılan 33 bin kişilik stadyumu tahminen 2014 sonunda bitirerek Adanalılara teslim etmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte Adanadaki spor tesislerindeki gördüğümüz en büyük eksiklik, büyük ve merkezi bir spor salonunun olmaması. Adananın büyüklüğüne yakışan 7 bin 500 kişilik spor salonu projesinin hızla tamamlanarak ihalesinin yapılması konusunda arkadaşlarımıza talimat verdim. Ulusal ve uluslararası organizasyonların veya önemli kongre etkinliklerinin yapılabileceği bir salon, Adananın bugün görülen en temel ihtiyacı. Stadyum ile birlikte bunu da Adanaya kazandıracağız."
    
     Muhabir: Ali Güreli - Yusuf Koyun
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER