Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Terörle mücadelemiz bir yandan devam ediyor. Diğer yandan da barış iklimini oluşturma adına atılması gereken ve denenmesi gereken bir adım varsa kompleks yapmadan kimsenin hezeyanlarına takılmadan,


MERSİN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, hükümetin terörle mücadele çalışmalarıyla ilgili, Terörle mücadelemiz bir yandan devam ediyor. Diğer yandan da barış iklimini oluşturma adına atılması gereken ve denenmesi gereken bir adım varsa, kompleks yapmadan kimsenin hezeyanlarına takılmadan, o yolu ve yöntemi de demeye gayret ediyoruz dedi.
     Kılıç, partisinin il başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, kentin 50 senede biriktiremediği spor tesisini 1,5 sende Akdeniz Oyunları sayesinde kazandığını söyledi.
     Kazasız, belasız çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kılıç, Para bulursunuz ama organizasyonu yapmak da kolay değil. Bu kadar müteahhit, binlerce işçi Mersinde. Mersine ne katkısı var diye soranlar oluyor. Üzülüyorum doğrusu. Bu kadar kişi her şeyini Mersinden temin ediyor. Tabii ki Mersine çok büyük katkısı var. Oyunlar sırasında da aynısı olacak. Mersine ne katkısı var diyenler sığ düşünceli olanlar. Oyunların katkısı sadece inşaatlar yapılırken olmayacak ki oyunların katkısı sadece 20-30 Haziran arasında müsabakalar yapılırken de olmayacak. Bir de bunun sonrası var. Bu yatırımlarla Mersini bir spor kenti haline getiriyoruz. Yüzeysel baktıkları için bunu göremiyorlar. Mersini olimpiyatlara sporcu hazırlayacak bir kent haline getiriyoruz diye konuştu.
     Konuşmasında hükümetin yaptığı çalışmalara da değinen Kılıç, şunları söyledi:
     Bizim yaptıklarımız anlatmakla bitmeyecek türden işler ki başkaları, bizim yaptıklarımızı konuşmadan siyaset yapamıyor. Yarın, bir gün göreceksiniz önünde çamur var, kaldırım taşı zıplamış diye gelecekler. Biz uzaya Göktürk uydusunu fırlatırken, saban taşıyla ODTÜnün bahçesinde uyduyu düşürmeye çalışan zihniyet bu. Bunların anladığı bu kadar, biz oraya takılıp kalamayız ki. İnsanlar bizi seviyor. Çünkü insanlarımız AK Partinin yaptığı hizmetlerin farkında. İnsanlarımız başbakanımızın fedakarca yürüttüğü çalışmaların, çabaların farkında.
    
     -Dünyada mazlumların sesi olmaya çalışan bir Başbakanımız var-
    
     Türkiyede kendisine duyulan güvenin karşılığını veren bir hükümet bulunduğunu ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:
     Dünyada mazlumların sesi olmaya çalışan bir Başbakanımız var. Çıkarımız neredeyse oraya değil, insan hakları ve hukuk nerede olmamızı gerektiriyorsa oraya gidiyor ve o yöne bakıyoruz. 81 vilayetimizde 75 milyon insanımıza ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, ayrımcılık yapmadan, eşit bir anlayışla hizmetlerimizi ulaştırmanın mücadelesini veriyoruz. İnsanlarımızın dünyaya geldiğinde annesinden duyduğu ninninin dili, ister Türkçe ister Kürtçe, Arapça veya Arnavutça olsun. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak ve tek milletiz diyen herkesle biz bu yolu beraber yürüyeceğiz. Kimseyi ayrıştırmaya gerek yok. Bu 4 değerde kenetlendikten sonra, her şey bizim için güllük gülistanlık olacaktır.
    
     -Terörle mücadele-
    
     Toplantı sırasında Muay Thai Milli Takımlar Antrenörü Teslime Çelikin hediye ettiği Türk bayrağını alan Bakan Kılıç, şunları kaydetti:
     Terörle mücadelemiz bir yandan devam ediyor. Diğer yandan da barış iklimini oluşturma adına atılması gereken ve denenmesi gereken bir adım varsa kompleks yapmadan kimsenin hezeyanlarına takılmadan, o yolu ve yöntemi de demeye gayret ediyoruz. Bugün bu adımlar nedeniyle bize hakaret edenlere, bize ağza alınmayacak suçlamaları yöneltenlere bir bakın. Bizden önce onlar iktidardaydılar. Terör belasını bitirip Türkiyenin gündeminden dışarıya çıkarmış olsalardı, bugün biz aynı terör belasıyla mücadele etmek zorunda kalmayacaktık. Bitiremedikleri için bugün biz bu mücadeleyi vermek durumundayız. Sona erdiremedikleri için bugün Türkiye aynı sorunu konuşmak ve aynı sorunları yaşamak zorunda. Sonsuza kadar bu sorunla yaşamak akıl karı değil. Denemek gereken bir yol varsa o yolu denemek lazım. Atmak gereken bir adım varsa o adımı atmak lazım. Olursa rahata eren, milletimiz olur. Bu yoldan arzu edilen netice oluşmazsa o takdirde devlet zaten bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada, terörle mücadelesine devam etmektedir. Her ne yaşanıyorsa sizin gözünüzün önünde. Çünkü biz aldatan da aldanan da olmayız diyen Recep Tayyip Erdoğanın yol ve siyaset arkadaşlarıyız.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER