GİKDER Genel Başkanı Nas:

GİKDER Genel Başkanı Nas: "Gümüşhane tarihinin en büyük ağaç katliamına sessiz kalınıyor"


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Genel Başkanı Nas, Gümüşhane tarihinin en büyük ağaç katliamına sessiz kalındığını öne sürdü.
     Nas, yaptığı yazılı açıklamada, doğal güzellikler bakımından Türkiyenin en önde gelen şehirlerinin başında gelen Gümüşhanede, gelinen noktada en anlamlı güzellik olan ormanların büyük bir katliamdan geçtiğini iddia etti.
     HES firmalarının, ÇED raporlarının dışında işlem yaptığını ileri süren Nas, şöyle devam etti:
     "Hiç kimse kalkıp bize bu firmaların denetlendiğini ve ÇED Yönetmenliğine uygun davrandıkları yalanını söylemesin. Söylediklerimizin doğruluğunu yerinde görmek isteyen herkes, Torul ve Kürtün bölgelerimizde inşa edilen bazı HES firmalarının inşaat sahalarını gördükleri zaman korkunç ağaç katliamına şahit olacaklardır. Orman İşletme Müdürlüğünün bu ağaç katliamlarının karşısında takındığı tavır tam manasıyla bir sorumsuzluktur. Orman İşletme Müdürlüğüne kamuoyu aracılığıyla sesleniyoruz, lütfen görevinizi ve sorumluluğunuzu yerine getiriniz."
     Gümüşhane tarihinin en büyük ağaç katliamına sessiz kalındığını iddia eden Nas, açıklamasını şöyle tamamladı:
     "Orman İşletme Müdürlüğünün misyonu ve vizyonunuzda belirtiği şekilde, ormanların muhafazası, geliştirilmesi ve genişletilmesi, biotik ve abiyotik zararlılara karşı korunması, bozuk orman alanlarının rehabilitasyonunu gerçekleştirecek şekilde çevreye duyarlı hizmet anlayışıyla çalışmaktır. Gariban köylünün ormandan kestiği bir ağaç karşısında adeta köylüye hayatı zindan edenlerden aynı duyarlılığı da HES firmalarına karşı göstermesini bekliyoruz. Ayrıca HES firmalarının yaptığı bu çevre katliamlarına kim menfaatleri için sessiz kalıyorsa o menfaatperestleri de esefle kınıyoruz. Torul ve Kürtünde HES firmalarının nasıl bir ağaç katliamı yaptığını fotoğraflarla da kamuoyuyla paylaşacağız. Buradan bir çağrımız da ilimizdeki doğaya ve doğal güzelliklere önem veren doğa gezginlerine; lütfen sizler de yaşanan bu doğa katliamına sessiz kalmayın ve gerekli tepkinizi gösterin."
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber GİKDER Genel Başkanı Nas: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER