Giresunda hacı adaylarına bilgilendirme semineri

Giresunda hacı adaylarına bilgilendirme semineri


GİRESUN (A.A) - Giresunda, kutsal topraklara yolculuk edecek hacı adaylarına yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.
     İl Müftüsü Necati Akkuş, Seyyid Vakkas Camisindeki seminerde yaptığı konuşmada, Türkiyedeki hacı adaylarının 15 Eylülden itibaren kutsal topraklara yolculuğunun başlayacağını söyledi.
     Akkuş, hacıların sağlıklı ve güvenli bir şekilde kutsal topraklara gidip gelmeleri konusunda gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.
     Hac ibadetinin layıkıyla yerine getirilmesinin çok önemli olduğuna değinen Akkuş, Tüm ibadetlerin telafi imkanı olmasına rağmen hac ibadetinde bu geçerli değil. Hac, ömürde bir defa yapabileceğimiz bir ibadet. Bu ibadeti bir defa ziyan ettiniz mi telafi şansı yoktur dedi.
     Akkuş, hac ibadetinin tam anlamıyla yerine getirilebilmesi ve doğru olabilmesi için bilgili olunması, o kutsal mekanların aşkının içinde olması ve şuurlu olmak gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Hacılarımız, kutsal topraklara gittiğinde, ömürlerinde bir defa nasip olan hac ibadetini alışveriş ve boş vakitle geçirmemeli. Hacılarımızın böyle bir fırsatı alışverişte kaybetmeleri bizleri kahrediyor. Bu nedenle hacılarımızın tek gayesi dünyalıkları bırakıp uhrevi alışveriş yapmak olmalıdır. Tüm hacılarımız Allah tarafından özel olarak seçilen lütuf, rahmet, bereket sofrasına davet edilen seçkin insanlardır. Dünyada, 2,5 milyar kişi arasından seçilen hacılarımız bu ayrıcalıklarını unutmamalıdır.
     Akkuş, Giresundan 400 civarında hacı adayının kutsal toprakları ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresunda hacı adaylarına bilgilendirme semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER