Giresunda kurulması planlanan katı atık bertaraf

Giresunda kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisi


GİRESUN (A.A) - Giresunda kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisine yönelik son dönemlerde yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.
     Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Görele ilçesi Aydınlar ve Köprübaşı belde sınırları ile Tirebolu ilçesi Mursal köyü sınırları arasında bulunan alanda tesisin yapımına uygun olup olmadığına yönelik çalışmalar başlatıldığı belirtildi.
     Açıklamada, Vali Dursun Ali Şahinin yöre halkıyla yaptığı toplantıda Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu belgesi, bakanlık uzmanları raporu ve üniversitelerden oluşturulacak uzman heyetin olumlu raporunun ardından tesisin kurulabileceğini ifade ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Çalışmalarla ilgili ÇED Planlama Genel Müdürlüğünden uzman istenmiş ve bu uzmanlarca yerinde gerekli incelemeler yapılmıştır. Uzmanlar jeolojik etüt sonuçlarına göre kendi görüşlerini bir rapor halinde bildireceklerini ifade etmişlerdir. İdaremizde jeolojik etütle ilgili herhangi bir rapor veya ön rapor yokken, sanki rapor varmış gibi kamuoyu yanlış bilgilendirilmeye çalışılmaktadır. Jeolojik etüdün 12 metresinde su rezervlerine rastlanıldığı, heyelan tespit edildiği gibi haberler tamamen asılsız ve kasıtlıdır. Bazı haber ajansları ve basın yayın organlarının da taraf bir kişinin gerçek olmayan beyanatlarını kamuoyuna aktarmaları basın meslek ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. Valiliğimiz yöre halkına verdiği sözü mutlaka tutacaktır.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresunda kurulması planlanan katı atık bertaraf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER