Giresun Belediye Başkanı Aksu:

Giresun Belediye Başkanı Aksu: -Kentimizin coğrafi yapı itibarıyla oldukça engebeli olmasından dolayı vatandaşlarımızın sahil yolu kenarındaki alanlarda fındık kurutmasına müsaade ediyoruz


GİRESUN (A.A) - Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Kentimizin coğrafi yapı itibarıyla oldukça engebeli olmasından dolayı vatandaşlarımızın sahil yolu kenarındaki alanlarda fındık kurutmasına müsaade ediyoruz dedi.
     Başkan Aksu, Belediye Meclisi Eylül ayı birinci toplantısında yaptığı konuşmada, yaz döneminin kendileri için oldukça verimli geçtiğini, kent genelinde ciddi asfalt çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Kentin vizyon projelerinden olan Atapark Projesi ve Yeni İtfaiye Hizmet Binası Projesinde son noktaya gelindiğini, kısa sürede açılışının yapılacağını ifade eden Aksu, Aydınlar, Küçükköy, Çaykara gibi mahallelerimizde ciddi su çalışması yaptık. Yaklaşık 2,5 milyon lira değerinde bir bedelle su altyapı çalışması gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız bu bölgelerde susuzluk çekmiyorlar. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da talep eden köylerimize tankerlerle su götürerek vatandaşlarımızın taleplerini karşıladık. Köylerimize 300 tanker su gönderdik. Bu önemli çalışmamız siyaset yaptığımız yönünde algılandı. Ancak bunu dikkate almıyorum. Çünkü biz hayat kaynağı su olmayan her yere su vermek zorundayız. Bunu en başta bir insanlık görevi olarak görüyoruz dedi.
     Aksu, fındık hasadında sona gelindiği şu günlerde kent merkezinde patoz çekimlerinin yasak olduğunu ve vatandaşların da bu yönde duyarlı davrandığını anlatarak, şöyle konuştu:
     Fındık kabuklarının ayrımında kullanılan patoz çekimi işine kent merkezinde asla izin vermiyoruz. Ama fındık kurutma noktasında biraz daha toleranslı davranıyoruz. Kentimizin coğrafi yapı itibarıyla oldukça engebeli olmasından dolayı vatandaşlarımızın sahil yolu kenarındaki alanlarda fındık kurutmasına müsaade ediyoruz. Sahilde yürüyen insanlarımızı ve çevreyi rahatsız etmediği sürece fındık kurutma konusunda vatandaşlarımıza imkan veriyoruz. Çünkü Giresun düz ve fındık kurutmaya çok elverişli alanları olan bir kent değil. Fındık bölgenin birinci derecede geçim kaynağı olması ve geçici bir durum olması açısından bunu hoş görüyoruz.
     Konuşmanın ardından meclis gündemindeki maddeler okunarak görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresun Belediye Başkanı Aksu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER