Giresun Üniversitesinin 2103 bütçesi

Giresun Üniversitesinin 2103 bütçesi -Rektör Prof. Dr. Attar: Bütçemiz, 2013 yılı için yüzde 31.74 oranında artırılarak 79 milyon 66 bin liraya yükseltilmiştir


GİRESUN (A.A) - Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, üniversitenin bütçesinin 2013 yılı için yüzde 31.74lük bir artışla 79 milyon 66 bin liraya yükseltildiğini bildirdi.
     Attar, rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında 2013 yılı bütçesinin onaylandığını söyledi.
     Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunulan bütçelerinin, rakam ve artış oranı itibarıyla 200 üniversite arasında ilk sıralarda yer aldığına dikkati çeken Attar, bütçe taslağında talep ettikleri ödeneklerin tümüne yakınının kabul gördüğünü belirtti.
     Rektör Attar, şunları söyledi:
     Geçen yıl 60 milyon 17 bin lira olan bütçemiz, 2013 yılı için yüzde 31.74 oranında artırılarak 79 milyon 66 bin liraya yükseltilmiştir. TBMMye sunulan bütçemiz, rakam ve artış oranı itibarıyla üniversitemizi, üniversiteler içinde ilk sıralara yerleştirmiştir. 200 üniversite arasında ilk sıralarda yer alan bir bütçe artışı yakaladık. Yaklaşık 80 milyon liralık bu bütçe ilkeli, akılcı, ciddi ve denetlenebilir, şeffaf bir mali yönetim anlayışı ile planlanarak, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde acil önceliklerimize göre kullanılacaktır.
     Attar, Yaklaşık 80 milyonluk bütçeyi Giresun ekonomisine kazandırdıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, üniversitenin kalkınmasının Giresunun kalkınması anlamına geldiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sinan Yıldız / Veysel Kara
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Giresun Üniversitesinin 2103 bütçesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER