Giresun Üniversitesi, Azerbaycandaki iki üniversite

Giresun Üniversitesi, Azerbaycandaki iki üniversite ile işbirliği anlaşması imzaladı


GİRESUN (A.A) - Giresun Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Tıp Üniversitesi ve Bakü Devlet Üniversitesi arasında işbirliği anlaşılmasının imzalandığı bildirildi.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası İnsani Foruma katılmak için Baküye giden Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, iki üniversitenin rektörleriyle görüşerek işbirliği anlaşması imzaladı.
     Rektör Attar, Bakü Devlet Üniversitesinde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, bu yıl ilk defa olarak Azerbaycandan öğrenci aldıklarını belirtti.
     Giresun Üniversitesinde dünyanın 10 ülkesinden öğrenci bulunduğunu ve üniversiteler arası çok yönlü iş birliğinin devam edeceğini ifade eden Attar, şunları kaydetti:
     İmzalanan anlaşmalar, üniversiteler arasında öğrenci, araştırmacı ve doktorların karşılıklı transferi, profesör ve öğretmen gruplarının tecrübe paylaşımı, öncül gelişme metotların paylaşılması, tarafların ilgisini çeken projelere birlikte katılmaları, iki taraflı seminer ve konferansların düzenlenmesini içeriyor.
     Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Abel Maharramov ise anlaşmayla Giresun Üniversitesi ile aralarındaki ilişkinin daha da gelişeceğine inandıklarını belirterek, Bu işbirliği bugünümüz ve yarınımız için önemli. Aynı zamanda bizim Giresun Üniversitesi ile iyi ilişkilerimiz var. Anlaşma imzalanmadan öncede üniversitenin rektörü Aygün Hanımla iyi ilişkilerimiz vardı, çünkü Aygün Hanım Bakü Devlet Üniversitesi mezunudur dedi.
     İmza töreninin ardından Attar, Azerbaycan Devlet Tıp Üniversitesi Rektörü Ehliman Emiraslanov ile görüşerek bu üniversiteyle de işbirliği anlaşması imzaladı.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Giresun Üniversitesi, Azerbaycandaki iki üniversite Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER