Giresun Valisi Şahin:

Giresun Valisi Şahin: -Giresundaki yaylaların tamamının havadan 3 boyutlu fotoğraflarını çekerek yeni bir planlamaya gideceğiz


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresundaki yaylaların tamamının havadan 3 boyutlu fotoğraflarını çekerek yeni bir planlamaya gideceğiz dedi.
     Şahin, İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısı 4. oturumunda yaptığı konuşmada, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün kiraladığı bir uçak vasıtasıyla hava şartlarının çekime uygun olduğu durumlarda yaylaların fotoğraflanacağını belirtti.
     Yöredeki 487 yaylanın tamamının havadan 5 bin ölçekli 3 boyutlu fotoğraflarını çekeceklerini ifade eden Şahin, şunları söyledi:
     Giresundaki yaylaların tamamının havadan 3 boyutlu fotoğraflarını çekerek yeni bir planlamaya gideceğiz. Bu konuyu Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile görüştük. Onlar vasıtasıyla tüm yaylalarımız fotoğraflandırılacak. Giresunun yayla sorunu eğer benim düşündüğüm gibi giderse 5 yılda biter. Ama bunun için herkes üzerine düşen görevi yapacak. Yaylaların hepsini ikamete açacağız. O yörenin yapısına, çevre şartlarına uygun modern binalarda yerleşimi sağlayacağız.
     Şahin, İl Özel İdaresince Dereli ilçesine bağlı Kümbet Yaylasında jandarma karakolu yapılmasının planlandığını da vurgulayarak, Güzel bir hizmet yapıyoruz. Kümbet Yaylasına 350 metrekare genişliğinde bir jandarma karakolu yapacağız. Bu karakol hem Kümbete hem de çevreye hakim nitelikte olacak dedi.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin / Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Giresun Valisi Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER