Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu:

Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu: Bizim yakalamak istediğimiz hedeflerden birisi de en azından Doğu ile Batı arasındaki hoş olmayan eşitsizliği ortadan kaldırmak


ARDAHAN (A.A) - Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Bizim yakalamak istediğimiz hedeflerden birisi de en azından Doğu ile Batı arasındaki hoş olmayan eşitsizliği ortadan kaldırmak dedi.
     Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlunu makamında ziyaret eden Ağaoğlu, federasyon seçimlerinin ardından bölge illerine yönelik gezi programı düzenlediklerini söyledi. Ziyaretlerinde kentlerdeki eksiklikleri görme fırsatı bulduklarını belirten Ağaoğlu, Başkan seçildikten sonra usuldendir, milletvekilleri bölgelerini gezerler. Biz de bize bağlı illeri dolaşıyoruz. İlk olarak Erzurum ve Ardahandan başladık dedi.
     Ağaoğlu, Ardahanda antrenman sahası dışında bir sıkıntı görmediğini ifade ederek, Yazın sporcularımız merayı kullanıyordu. Mayıs ayında başlarsak en geç Temmuzun 15inde sahayı bitiririz. İnşallah portatif antrenman sahalarından birini yani açık alan antrenman sahalarından birini Ardahana, diğerini Ağrıya, mümkün olursa üçüncüsünü de Erzuruma yapmayı düşünüyoruz diye konuştu.
     Ardahanda sporcuların kent içerisinde ulaşım sorunu yaşamamaları için bir minibüs vereceklerini belirten Ağaoğlu, Anayasanın 59. maddesi gereği devletin her bireyine spor yaptırmakla mükellef olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:
     Devlette bunu federasyonlar aracılığıyla yerine getirmekte. Sporu sadece müsabık olarak düşünmek son derece yanlış olur. Belki 10 bin tane güreşçi vardır. Fakat olimpiyatlara o sıkletlerden bir sporcu gönderiyorsunuz. Sporun amaçlarından birisi de gençlerimizin sosyalleşmesi, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması ruh ve sağlık bedenlerini koruyabilmeleridir.
     Ağaoğlu, sporda açılım yaparak eşitsizliği ortadan kaldırmak istediklerine dikkati çekerek, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Robert Kolejli Özlem ile Ardahanlı Özlem aynı yerde aynı ortamı paylaşıyorsa bu eşit olduklarını gösterir. Sporun asıl amaçlarından bir tanesi de budur. Bizim yakalamak istediğimiz hedeflerden birisi de en azından Doğu ile Batı arasındaki hoş olmayan eşitsizliği ortadan kaldırmak. Bunun adına bir yerde açılımda diyebilirsiniz, sporda açılım.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER