Gölpazarında Okul Meclisi seçimi

Gölpazarında Okul Meclisi seçimi -Şehit Kemal Ay Lisesi Okul Meclisi Başkanlığına, öğrenci İbrahim Kırandağ seçildi


BİLECİK (A.A) - Gölpazarı ilçesinde faaliyet gösteren Şehit Kemal Ay Lisesinde Okul Meclisi Başkanlığına, öğrenci İbrahim Kırandağ seçildi.
     Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yürüttüğü Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri projesi kapsamında Şehit Kemal Ay Lisesinin toplantı salonunda, 11 öğrencinin başkanlığa aday olduğu Okul Meclisi seçimi yapıldı.
     İbrahim Kırandağ 52, Gözde Kılıç 22, Onur Sarısakal 15, Yasin Arslan 11, Gamze Tombalak 7, Uğurhan Eliyazıcı 6, Samet Tuna 4, Beyzanur Bayraktar 2 ve Büşra Özer 1 oy alırken, 8 oy geçersiz sayıldı. Buna göre, Kırandağ, Okul Meclisi Başkanı oldu.
     Okul Müdürü Zaim Akbulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
     Bu seçimler, Cumhuriyetin demokrasiyle güçlendirilmesi, öğrencilerde yerleşik demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesiller yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla yapılıyor.
    
     Muhabir: Zafer Özuğur / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Gölpazarında Okul Meclisi seçimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER