Görme engelli çiftin çocuk mutluluğu

Görme engelli çiftin çocuk mutluluğu -Doğuştan görme engelli Nuri ve Özlem Öztürk çifti, sağlıklı dünyaya gelen çocukları sayesinde, yaşama daha da bağlandı -Bir kamu kuruluşunda çalışan Öztürk çifti, iş saatleri dışındaki zam


EDİRNE (A.A) - Cihan Demirci - Doğuştan görme engelli Nuri Öztürk (36) ve Özlem Öztürk (30) çifti, sağlıklı dünyaya gelen bebekleri Özge Zeynep sayesinde yaşama daha da bağlandı.
     Biri santral görevlisi, diğeri de sosyal hizmetler alanında çalışan Öztürk çifti, 6 aylık bebeklerinin beslenmesi ve temizliğiyle ilgili işlemleri kendileri yapabiliyor.
     Nuri Öztürk, AA muhabirine, Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümünü bitirdiğini söyledi. Eşiyle 2003te tanıştığını anlatan Öztürk, şöyle devam etti:
     Ankara Altı Nokta Körler Derneğinde, sosyal faaliyetlerle zamanımı geçirdiğim sırada kendisi de staj yapmaktaydı. Orada karşılaştık. Belli bir süre problemlerimizin giderilmesi, işsizlik sorunumuzun çözülmesi gibi süreçler yaşadıktan sonra arkadaşlığımızı evlilikle taçlandırdık. 2010da evlendik. Daha sonraki süreçte de Allah nasip etti çocuğumuzla mutluluğumuz daha da taçlandı. Özlem, Edirnede çalışıyordu. Büyükşehirlerde engellilerin erişimi gibi konularda altyapının yetersiz olması dolayısıyla sıkıntılar olabiliyor. Bu nedenle 2011de Edirneye yerleştik. Şu an Edirne Lisesinde santral operatörü olarak çalışıyorum.
     Bazı kurumlarda özel günlerde talep olması durumunda org çalarak şarkı söylediğini ifade eden Öztürk, zaman zaman Edirne Çocuk ve Gençlik Merkezinde üniversite öğrencilerine yönelik ses, dublaj ve tiyatronun altyapısı konularında çalışmalar yürüttüğünü belirtti.
     Görme engellilere yönelik üretilen bilgisayar kullanabildiğini anlatan Öztürk, kısa süre sonra yayın hayatına başlayacak Edirne Bedensel Engelliler Koruma ve Yardımlaşma Derneğinin dergisinde de köşe yazarlığı yapacağını kaydetti.
    
     -Çocuğumuz olduğunda bazı sıkıntılar yaşadık-
    
     Nuri Öztürk, 6 ay önce dünyaya gelen bebeklerinin yaşamlarını daha da güzelleştirdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Hayatta bazı şeyler gerekli gayreti göstermediğiniz sürece kolay kolay gerçekleşmiyor. Bu herkes için geçerli. Bazı arkadaşlarımın yuva kurmaktan çekindiğini biliyorum. Engelliler kim olduklarının farkına varsınlar. Çocuğumuz doğduğunda bazı sıkıntılar yaşadık. Altı temizlenebilir mi- Maması verilebilir mi- Biberonu az mı kaldırırız çok mu kaldırırız, çocuk fazla yedirmekten boğulabilir mi- gibi sorularımız oldu. Daha sonra bunları yapabildiğimizi gördük. Bu bize ayrı bir güven verdi. Engellilere tavsiyem, yılmasınlar, pes etmesinler. Her zorda kaldıkları şey yeni bir umudun başlangıcı, yeni bir çabanın, mücadelenin başlangıcı. Hayatın içerisinde bende varım diyebilmenin en önemli yollarından biridir diye düşünüyorum.
    
     -Engelliler çocuk sahibi olmaktan korkmasın-
    
     Özlem Öztürk de Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümünü bitirdiğini anlatarak, doğuştan görme engelli biri olarak eğitiminin ardından sağlıklı bir çocuk dünyaya getirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
     İlk başlarda çocuğun sağlığına ilişkin bazı endişeleri olduğunu ifade eden Öztürk, Çocuk sahibi olmak isteyen engelliler, bütün tahlillerini yaptırsınlar. Bunları yaptırdıktan sonra çocuk sahibi olmaktan korkmasınlar dedi.
     Edirne Çocuk ve Gençlik Merkezinde çalıştığını belirten Öztürk, İşe gittiği saatlerde annesinin kızına baktığını söyledi. Öztürk, Annem bizimle birlikte yaşıyor. Bana bir çocuğa nasıl bakılması gerektiğini öğretiyor. Annemin çok büyük yardımları oluyor diye konuştu.
    
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Görme engelli çiftin çocuk mutluluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER