Görme engelli santral memuru, hafızasıyla dikkati

Görme engelli santral memuru, hafızasıyla dikkati çekiyor -Elazığ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 9 yıldır santral memuru olarak görev yapan Mehmet Fırıldak, bini aşkın telefon numarasını ezbere biliyor


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 9 yıldır santral memuru olarak görev yapan Mehmet Fırıldak, bini aşkın telefon numarasını ezbere biliyor.
     3 çocuk babası Mehmet Fırıldak (44), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yaşındayken görme yetisini kaybettiğini, doktorların belirttiğine göre bu durumun akraba evliliğinden kaynaklandığını söyledi.
     Fırıldak, 5 kardeşin ortancası olduğunu, kardeşlerinden 3ünün de akraba evliliği nedeniyle görme engelli olduğunu belirtti. Görme engelli kardeşlerinden birinin müezzin olduğunu anlatan Fırıldak, iki kız kardeşinin de engellerine rağmen kimseye ihtiyaç duymadan yaşamını sürdürdüğünü aktardı.
     28 yaşına kadar babasının çilingir dükkanında çalıştığını, daha sonra Elazığ Şeker Fabrikasında işe girdiğini ifade eden Fırıldak, 2002 yılında yapılan sınavla Sağlık Bakanlığına geçtiğini ve Sağlık Meslek Lisesinde santralde görevlendirildiğini belirtti.
     Bir süre sonra Elazığ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine atandığını anlatan Fırıldak, günde ortalama 150-200 çağrıya baktığını ve bini aşkın telefon numarasını ezbere bildiğini söyledi.
     İşini yaparken hiç zorlanmadığını, insanları sesinden tanıdığını ifade eden Fırıldak, Başta korkuyordum, santral ne kadar zor bir iş diyordum. Yapmaya başladıktan sonra baktım ki öyle korkulacak bir iş değil. Benim için çok zevkli bir iş. Ayrıca santral ve telefon arızalarıyla ilgilenirim, tamir ederim. İşimi severek yapıyorum. Yakın dostlarımı ayak sesinden tanırım. Bir telefon numarası söylendiği zaman unutmam diye konuştu.
     Çilingir olan babasının yanında uzun süre çalıştığı için elinin işe yatkın olduğunu anlatan Fırıldak, birçok tamir işini yapabildiğini, su tesisatı çekmeyi bile öğrendiğini söyledi.
     Bir arkadaşının tavsiyesiyle spora yöneldiğini ifade eden Mehmet Fırıldak, Elazığ Harput Görme Engelliler Spor Kulübü futsal takımının lisanslı sporcusu olduğunu, bu yıl Adanada düzenlenen turnuvada forma giydiğini belirtti.
     Engellilere ve ailelerine seslenen Fırıldak, engellilere hayattan kopmamalarını, ailelere ise çocuklarına sürekli destek olmalarını önerdi.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Görme engelli santral memuru, hafızasıyla dikkati Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER